Съд за бандити, стреляли по бивш полицай

Софийската градска прокуратура предаде на съд двама бандити и техния шофьор за грабеж в магазин в столичния кв. “Дружба”.

Около 0,30 ч на 12 февруари 22-годишният Емир Мустафовски и Георги Лалчев (23 г.) нахлули въоръжени в денонощен магазин за цигари и алкохол. След заплаха срещу продавачката Георги грабнал чекмеджето от касата, в което имало 750 лв. Двамата хукнали, но отвън ги видял бившият полицай Димитър Господинов, който сега е участник в риалити предаването “Фермата”. Той ги подгонил с викове: “Стойте на място!” Георги започнал да стреля по него от 5 м с боен пистолет “Валтер”. Господинов се скрил зад паркирана кола. Бандитите успели да избягат. Пристигналите полицаи заловили на близка улица 30-годишния Милен Ангелов, който седял до колата си. Той признал, че е докарал двамата си приятели Емир и Георги до кв. “Дружба” и ги чакал да се върнат. Призори двамата грабители били заловени в кв. “Толстой”.

Емир, който в момента е зад решетките, има 4 присъди за грабежи, а Георги - една. Наказанията им са все условни, но и двамата са в изпитателен срок. Заедно с Милен работели в строителството - правили изолации и извършвали ВиК услуги.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право