Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Застреляха криминално проявен мъж в София

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Огромен тумор отстраниха от 65 г. мъж ортопедите в „Софиямед“

Специалистите от отделението по ортопедия и травматология на столичната университетска болница „Софиямед“ са отстранили туморна формация с размери по –големи от грейпфрут от раменната област на 65-годишен пациент, съобщиха от лечебното заведение. Сложната операция е осъществена от именития ортопед проф. Любен Стоков, който вече оперира в болницата заедно с екипа на завеждащ отделението д-р Бисер Бончев.

За интервенцията професорът споделя, че е трябвало да се извърши поне преди 2 години. Тогава и за първи път пациентът посещава кабинета му. Поради независещи от лекаря причини 65-годишния мъж отлага операцията за по-късен етап и така до преди няколко дни когато отново се обръща към проф. Стоков. Туморът и неговото разположение в непосредствена близост до шийния отдел на гръбначния стълб и лявата раменна става е довел до почти пълно обездвижване в областта на рамото и шията, а размерите му са нараснали до стряскащите 25Х20см.

„Този път нашата намеса беше абсолютно наложителна, а и самият пациент осъзна това. Туморната формация беше образувала нещо като гърбица насочена нагоре, назад и напред в шийно –раменната област и мъжът беше със силно ограничени движения, възпрепятстващи възможността му дори да се облича самостоятелно. Операцията беше изключително сложна, тъй като туморът беше в близост до важни кръвосносни съдове и нерви, които трябваше да внимаваме да не засегнем. Предстои да изчакаме хистологичното изследване, което ще покаже дали образуванието е доброкачествено или злокачествено“, коментира проф. Стоков.

Специалистът съветва пациентите да не чакат толкова дълго преди да се подложат на оперативно лечение, тъй като вероятността едно доброкачествено образувание да се превърне с времето в злокачествено, е много голяма.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.