Без топла вода в центъра на София заради ремонти

Москва ще продължи да настоява за освобождаването на задържаната в САЩ Мария Бутина

Предсказанията на сръбския Нострадамус

Около 840 моста във Франция са застрашени от срутване

Нинова към Борисов: Не лъжете българските граждани за „Олимпик“

Говорител на предвожданата от САЩ коалиция: Американските сили ще останат в Ирак „толкова дълго, колкото е необходимо“

Стойчо скочи с две места в Казахстан

Два милиарда души живеят в бедност по света

В тежък телефонен разговор Берлин – София: Меркел натисна отново Борисов за бежанците, той отказа

Българин тунингова топ хотели Бойко Манев пристига на 21 г. в САЩ със 100 долара в джоба, а днес е директор в преуспяваща верига

Невяна Владинова спечели сребърен медал в Минск

Вегани се обявиха против курбана

Овладян е пожарът над Карлово Пълното потушаване на огъня ще отнеме 2-3 дни

Първично огнище на туберкулоза по говедата е регистрирано във ферма край град Стрелча

Меган Фокс: Не близвам джънк фууд

Огромен тумор отстраниха от 65 г. мъж ортопедите в „Софиямед“

Специалистите от отделението по ортопедия и травматология на столичната университетска болница „Софиямед“ са отстранили туморна формация с размери по –големи от грейпфрут от раменната област на 65-годишен пациент, съобщиха от лечебното заведение. Сложната операция е осъществена от именития ортопед проф. Любен Стоков, който вече оперира в болницата заедно с екипа на завеждащ отделението д-р Бисер Бончев.

За интервенцията професорът споделя, че е трябвало да се извърши поне преди 2 години. Тогава и за първи път пациентът посещава кабинета му. Поради независещи от лекаря причини 65-годишния мъж отлага операцията за по-късен етап и така до преди няколко дни когато отново се обръща към проф. Стоков. Туморът и неговото разположение в непосредствена близост до шийния отдел на гръбначния стълб и лявата раменна става е довел до почти пълно обездвижване в областта на рамото и шията, а размерите му са нараснали до стряскащите 25Х20см.

„Този път нашата намеса беше абсолютно наложителна, а и самият пациент осъзна това. Туморната формация беше образувала нещо като гърбица насочена нагоре, назад и напред в шийно –раменната област и мъжът беше със силно ограничени движения, възпрепятстващи възможността му дори да се облича самостоятелно. Операцията беше изключително сложна, тъй като туморът беше в близост до важни кръвосносни съдове и нерви, които трябваше да внимаваме да не засегнем. Предстои да изчакаме хистологичното изследване, което ще покаже дали образуванието е доброкачествено или злокачествено“, коментира проф. Стоков.

Специалистът съветва пациентите да не чакат толкова дълго преди да се подложат на оперативно лечение, тъй като вероятността едно доброкачествено образувание да се превърне с времето в злокачествено, е много голяма.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.