Изригна вулканът Синабунг на остров Суматра

Борисов и Орбан поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски

Собственикът на “Милан” пред фалит

Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ е подарък за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението Събитието е посветено и на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев

Огромен тумор отстраниха от 65 г. мъж ортопедите в „Софиямед“

Специалистите от отделението по ортопедия и травматология на столичната университетска болница „Софиямед“ са отстранили туморна формация с размери по –големи от грейпфрут от раменната област на 65-годишен пациент, съобщиха от лечебното заведение. Сложната операция е осъществена от именития ортопед проф. Любен Стоков, който вече оперира в болницата заедно с екипа на завеждащ отделението д-р Бисер Бончев.

За интервенцията професорът споделя, че е трябвало да се извърши поне преди 2 години. Тогава и за първи път пациентът посещава кабинета му. Поради независещи от лекаря причини 65-годишния мъж отлага операцията за по-късен етап и така до преди няколко дни когато отново се обръща към проф. Стоков. Туморът и неговото разположение в непосредствена близост до шийния отдел на гръбначния стълб и лявата раменна става е довел до почти пълно обездвижване в областта на рамото и шията, а размерите му са нараснали до стряскащите 25Х20см.

„Този път нашата намеса беше абсолютно наложителна, а и самият пациент осъзна това. Туморната формация беше образувала нещо като гърбица насочена нагоре, назад и напред в шийно –раменната област и мъжът беше със силно ограничени движения, възпрепятстващи възможността му дори да се облича самостоятелно. Операцията беше изключително сложна, тъй като туморът беше в близост до важни кръвосносни съдове и нерви, които трябваше да внимаваме да не засегнем. Предстои да изчакаме хистологичното изследване, което ще покаже дали образуванието е доброкачествено или злокачествено“, коментира проф. Стоков.

Специалистът съветва пациентите да не чакат толкова дълго преди да се подложат на оперативно лечение, тъй като вероятността едно доброкачествено образувание да се превърне с времето в злокачествено, е много голяма.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.