Новият Hyundai Tucson-нова страница в автомобилната история на марката

Новият Tucson е знаков автомобил за Hyundai Motor и ще помогне на компанията да промени представата за своите продукти. С подчертано атлетичния си дизайн, нови технологии и високо ниво на комфорт Tucson продължава традициите на компанията в SUV сегмента. Дизайнерската концепция въплъщава в себе си градски стил, комбиниран със солидност, типична за SUV автомобилите.

Предната част е с характерната хексагонална решетка, която се свързва с LED фарове и придава характерен вид на автомобила. Елемент с формата на крило в предната броня, в която са интегрирани дневните LED светлини допълва уникалния стил и подсилва усещането за мощ и стабилнoст.

В задната част, индивидуалността е подчертана от хоризонтални линии, започващи от арките на калниците. Задните светлини са продължение на страничната линия и допълват характерните
пропорции, а спортният дух е ясно изявен с предпазен елемент под бронята и двойният ауспух.

Интериорът впечатлява от пръв поглед с вниманието към всеки детайл. Нови меки и приятни на допир материали, са използвани в целия автомобил, осигурявайки премиум усещане. Всичко това се допълва от интелигентните системи за свързаност и удобство на борда на автомобила.  За максимален комфорт Tucson може предлага като опция отопляеми седалки и волан. Уникално за сегмента е и възможността за вентилиране на седалките. Освен това Tucson е снабден с електрическа врата на багажника и най-големия отвор за товарене в класа. За вярната посока на маршрута се грижи навигационна система , която изчислява както разстоянието така и времето необходимо за пристигане. TomTom LIVE oосигурява различна информация като трафик, време, информация за камери за скоростта и онлайн търсене на интересни обекти и места.

Що се отнася до сигурността Tucson е напълно оборудван с всички съвременни системи в тази област. Ако възникне потенциална опасност от сблъсък с друг автомобил или пешеходец автомобилът задейства система, която може да го спре напълно автоматично. Освен стандартните системи като ABS и ESP се предлага и система за следене на пътната лента, както и система информираща водача за обект в мъртвата зона. Друга новост е системата предупреждаваща за трафик зад автомобила-изключително полезна при излизане от паркоместа с ограничена
видимост. За безопасността на пешеходците се грижи системата за повдигане на предния капак в случай на инцидент.

За комфорта при управление се грижат друг широк набор от системи . Една от тях е тази за самопаркиране, която автоматично завърта волана на автомобила при паркиране толкова, колкото е необходимо. Водача контролира процеса единствено с педала на спирачката. За по- спортно усещане може да се превключи на режим „Sport“, който променя начина на превключване на предавките при автоматичната трансмисия. При екстремни офроуд условия водачът може да блокира централния диференциал като по този начин осигури максимално сцепление на колелата с пътя или да задейства системата за автоматично спускане на автомобила.

Новият Tucson се предлага с най-широката гама от двигатели в своя клас. Можете да избирате между два бензинови – 1.6 GDi 132 к.с. или турбо-бензиновия 1.6 T-GDI с мощност 177 к.с. За любителите на дизела се предлагат 1.7 CRDI с мощност 115 к.с. или 2.0 CRDi с мощности от 136 или 185 к.с. Двигателите могат да се комбинират с ръчна или автоматична скоростна кутия като за пръв път в своята SUV гама Hyundai предлага седем-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител за някои от тях. Задвижването може да бъде както 4WD така и само на предните колела при по-малките мощности.

Изцяло развит и тестван в Европа новият Tucson предлага отлично пътно поведение, динамика и удоволствие от шофирането по европейските пътища.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили