Задържаха петима, докато произвеждат синтетичен наркотик

Юнкер тръгва на балканска обиколка Ще посети Македония, Албания, Сърбия, Босна и Херцеговина и Косово

Китай с мерки срещу стриптийза по време на погребения

Моу се превръща в бедствие

Стоян Александров с две обвинения за банкови сделки без разрешение

Полицията задържа четирима иманяри Предотвратена е незаконната продажба на ценни монети

Побой между работници в кравеферма завърши със счупена ръка

Будни боляри искат да издигнат паметник на цар Ивайло, закрит мост над Янтра и да позлатят кубетата на Патриаршията в Търново Трите проекта ще струват общо около 12 млн. лева

Трусът събори комин в Садово, заподозряха го за ВиК авария

Изправят пред Темида син, пребил майка си Мъжът нарушил заповед за защита срещу домашно насилие

Съдят ученик за търговия с наркотици Съученик издал деветокласника наркопласьор

Президентът Румен Радев назначи проф. Венцислав Мутафчийски за шеф на ВМА

Тръмп предложи учителите да бъдат въоръжавани

Нинова: Отговорните за кражбите от оградата да бъдат наказани

Софийският градски съд пусна предсрочно от затвора мъжа, който уби с джипа си 6-годишно дете в Панагюрище Решението ще бъде обжалвано

Няма да режат Ботев и Вазов

Недобронамерен служител на Министерството на образованието пуска „зловредни слухове, прави сензации и създава неверие сред народа към това ръководство“, обяви просветният министър проф. Тодор Танев. Той обяви, че няма да се пипа обемът на изучаваните произведения от Христо Ботев, Иван Вазов и Уилям Шекспир.

Преди дни „Труд“ разкри, че МОН обсъжда стар проект за промяна в учебните планове. Според източници от Софийския университет проф. Адриана Дамянова, която участва в работната група, е сред защитниците на старите проекти и настоява те да бъдат разгледани отново.

„Как ще се случи по мое време такова нещо? Вижте кой е баща ми. (Композиторът Александър Танев е написал музиката на Ботевия марш – б.р). Тази сензация е тотална лъжа. Този човек е от министерството. Трябва да го санкционирам, но той ще съди вероятно министерството. Той иска да стане директор. Не са много хората, които имат достъп до учебните планове“, обясни проф. Танев. Той коментира и ситуацията с въшките в училищата. „Абсолютно всяка година има въшки. Неприятно е. Ще се вземат мерки. Случва се“, успокои министърът.

Танев сподели, че всеки ден се чувства като пред класно. Една от основните му задачи била да осигури по-добри възнаграждения за учителите за следващата година.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете