Нацистки танкове плашат гларусите

Холивудски звезди снимат филм на порт Бургас

Нацистки символи, тежки военни машини и хитлеристи, които набиват крак по бургаското пристанище, втрещиха гларусите на морския град. Танкове със свастики, знамена с пречупения кръст и камионетки навяват зловещи мисли за Втората световна война.

Това не е военен десант на някогашния Вермахт. Става дума за филмова продукция, обясниха от пристанището на многобройните зяпачи. Подробностите за лентата се пазят в тайна, но е ясно, че в момента се снима сцена, при която немските войници разтоварват оръжия. Основен декор на кадрите е старата тютюнева магазия. Тя е строена в средата на миналия век.

От ръководството на порта обясниха, че пуснали огромните танкове в този район, защото само там те нямало да пречат на ежедневните товаро-разтоварни дейности.

Зяпачите веднага заговориха,че във филма участва актьорът Юрий Ангелов, който се е превъплътил в немския генерал Тод. „Четвъртият райх" е името на филмовата продукция на кинокомпанията "Б.У.Ф.О." ООД (Bulgarian United Film Organization).

„Това е българска продукция, но актьорите ни са предимно чуждестранни. Опитваме се да запазим най-автентичното - съответно немците могат да изиграят много добър английски с немски акцент или на места, където има немска фраза, те могат да я възпроизведат най-добре. Съставът е международен", посочва Беа Стойкова от продукцията на филма.

В лентата участват холивудските знаменитости Том Сайзмор („Спасяването на редник Райън”, „Жега”, „Блек Хоук”), Стивън Ланг („Аватар”, „Обществени врагове”), а Шон Патрик Фланъри („Младият Индиана Джоунс”) е главното действащо лице.

Бургаското пристанище във филма трябва да представлява порта в Калининград, Русия. Ще има снимки и в Созопол. Филмът ще е готов в средата на 2016 г. Все още няма точна дата за премиерата му, а името му може да се промени, защото това засега е само работно заглавие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл