Таксиджията, който преби полицай пред парламента, имал чисто свидетелство за съдимост

1800 лв. ще е глобата за шофьора на такси, , съобщиха от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Санкцията е за 3 нарушения.

Водачът на таксито не е имал пътна книжка, в която трябва да са вписани данни за работното му време. Удостоверението му за психологическа пригодност също е изтекло през януари 2014 г. Освен това на фискалния бон не е било изписано неговото име като данъчно задължено лице.

В момента тече проверка и на таксиметровата фирма „ОК Супертранс“. Очаква се днес да има по-подробни резултати от нея. Ако бъдат установени нарушения, компанията също ще бъде санкционирана, но глобите са минимални – от порядъка на 1000-2000 лв.

„В свидетелството за съдимост на шофьора пише, че не е осъждан“, коментира Людмил Лазаров, който е управител на компанията „ОК Супертранс“. Той обясни още, че до сега не е имало проблеми с този водач. Лазаров потвърди, че удостоверението за психологическа пригодност на шофьора действително е изтекло. Той увери, че компанията полага усилия да контролира документите на водачите, но понякога ставали и пропуски. „Тепърва ще има разследване и ще се установи какъв точно е случая“, коментира още Лазаров.

Междувременно от Министерството на транспорта обясниха, че се обмислят промени в законовите разпоредби, които допълнително да затегнат контрола. Например шофьорите на такси да подновяват удостоверенията си за психологическа пригодност веднъж годишно, а не на 3 години както е в момента. Друга идея е те да бъдат задължени да представят пред работодателя си свидетелство за съдимост всяка година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини