Задържаха петима, докато произвеждат синтетичен наркотик

Юнкер тръгва на балканска обиколка Ще посети Македония, Албания, Сърбия, Босна и Херцеговина и Косово

Китай с мерки срещу стриптийза по време на погребения

Моу се превръща в бедствие

Стоян Александров с две обвинения за банкови сделки без разрешение

Полицията задържа четирима иманяри Предотвратена е незаконната продажба на ценни монети

Побой между работници в кравеферма завърши със счупена ръка

Будни боляри искат да издигнат паметник на цар Ивайло, закрит мост над Янтра и да позлатят кубетата на Патриаршията в Търново Трите проекта ще струват общо около 12 млн. лева

Трусът събори комин в Садово, заподозряха го за ВиК авария

Изправят пред Темида син, пребил майка си Мъжът нарушил заповед за защита срещу домашно насилие

Съдят ученик за търговия с наркотици Съученик издал деветокласника наркопласьор

Президентът Румен Радев назначи проф. Венцислав Мутафчийски за шеф на ВМА

Тръмп предложи учителите да бъдат въоръжавани

Нинова: Отговорните за кражбите от оградата да бъдат наказани

Софийският градски съд пусна предсрочно от затвора мъжа, който уби с джипа си 6-годишно дете в Панагюрище Решението ще бъде обжалвано

Таксиджията, който преби полицай пред парламента, имал чисто свидетелство за съдимост

1800 лв. ще е глобата за шофьора на такси, който нападна вчера вечерта полицай в центъра на София, съобщиха от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Санкцията е за 3 нарушения.

Водачът на таксито не е имал пътна книжка, в която трябва да са вписани данни за работното му време. Удостоверението му за психологическа пригодност също е изтекло през януари 2014 г. Освен това на фискалния бон не е било изписано неговото име като данъчно задължено лице.

В момента тече проверка и на таксиметровата фирма „ОК Супертранс“. Очаква се днес да има по-подробни резултати от нея. Ако бъдат установени нарушения, компанията също ще бъде санкционирана, но глобите са минимални – от порядъка на 1000-2000 лв.

„В свидетелството за съдимост на шофьора пише, че не е осъждан“, коментира Людмил Лазаров, който е управител на компанията „ОК Супертранс“. Той обясни още, че до сега не е имало проблеми с този водач. Лазаров потвърди, че удостоверението за психологическа пригодност на шофьора действително е изтекло. Той увери, че компанията полага усилия да контролира документите на водачите, но понякога ставали и пропуски. „Тепърва ще има разследване и ще се установи какъв точно е случая“, коментира още Лазаров.

Междувременно от Министерството на транспорта обясниха, че се обмислят промени в законовите разпоредби, които допълнително да затегнат контрола. Например шофьорите на такси да подновяват удостоверенията си за психологическа пригодност веднъж годишно, а не на 3 години както е в момента. Друга идея е те да бъдат задължени да представят пред работодателя си свидетелство за съдимост всяка година.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете