Физиотерапия в Свeти Влас - почивка и лечение “2 в 1”

Отделение на МБАЛ “Лайф Хоспитал” в гр. Свети Влас работи по клинични пътеки към Здравната каса

Отделението по физиотерапия в курортния град се радва на голям интерес от бургазлиии и пациенти от страната. “Постарали сме се да предложим пълен комплекс физиотерапевтични процедури и апаратура на едно място, включително в областта на водолечението и луготерапията” - казаха от здравното заведение.

Отделението работи по клинични пътеки към Здравната каса. При хоспитализация се доплаща сумата от 17 лв. на ден (в тази сума е включена задължителната потребителска такса), в която освен медицинските услуги и манипулации се включват нощувка и храноден. За пенсионери таксата за 7-дневен курс на лечение е 105 лв. За пациенти с ТЕЛК доплащането е 65 лв. В момента текат записвания за прием веднага и за целия есенно- зимния сезон. За кантакти и записвания: : гр. Свети Влас , ул. “Ивайло” №11, 0554/ 6 80 10, 056/ 87 50 50.

По мнение на специалисти физиотерапията в Свети Влас е уникална възможност за подобряване на здравословното състояние, съчетано с приятна почивка край морето – в полите на Стара Планина, с прекрасен панорамен изглед към Несебърския залив. Там се лекуват се всички видове заболявания на опорно-двигателния апарат (артрити, коксартрози, гонартрози, спондилоартрози), възстановяване след ортопедични операции (изкуствена тазобедрена и колянна стави), фрактури, състояние след артроскопия, заболявания на периферната нервна система (дископатия, ишиас, лумбаго, плексити, радикулити, диабетна полиневропатия и др.), болест на Паркинсон, множествена склероза, състояния след прекарани инсулт и инфаркт, ДЦП. Отделението е оборудвано с нова и модерна физиотерапевтична апаратура. Разполага с специализирани кабинети за електролечение, магнитотерапия, терапевтичен ултразвук, салон за ЛФК, сектор за водолечение и луготерапия. Салонът за ЛФК е оборудван с клетка на Роше, кинезитерапевтични механизми и масажен кабинет. В сектора за водолечение са инсталирани комбинирани тангенторно-перлени вани, с които успешно се повлияват заболявания на ОДА и неврологични такива.

Луголечението включва прилагането на лугокомпреси. Лугата е концентриран разтвор, продукт от солодобива, представляващ маслоподобна течност с жълтокафяв цвят. В нея се съдържат множество химични елементи, биологично-активни вещества, продукти на планктона и др. Лугата е с многостранно действие: противовъзпалително, болкоуспокояващо, повишава регенеративните процеси и имунобиологичните реакции на организма. Прилага се при заболявания на опорно-двигателния апарат (ОДА) – гонартроза, коксартроза, спондилартроза, ревматизъм, болест на Бехтерев, артрити, както и при травми, навяхвания, изкълчване на стави, дископатии, радикулити, плексити и др. Освен компетентните грижи на медицинските специалисти, съвременната апаратура и методи за възстановяване, пациентите се възползват и от влиянието науникалния климат – съчетание от морски и планински въздух при отлични битови условия, отговарящи на хотелските в региона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве