Съдът задържа под стража бившия шеф на контрола в Комисията по хазарта

Опера на „Бегликташ“

Вратарят на „Барса“ подкара Cupra Марк-Андре тер Щеген стана посланик на испанската марка

Дубльорка на дузина холивудски звезди и съпругът й бяха застреляни в Охайо

Разследват полицай за управление на личен автомобил без винетка и без застраховка

19% ръст на бързите кредити

От вечното дерби във Вечния град

7,5% спад на новите коли

Илир Мета: Готов съм на всякакъв сценарий във „войната“ с правителството Президентът предупреди, че никой не може да го отстрани, докато не приключи мандатът му

Съдът остави в ареста Нено Димов

Прокопани са първите 400 м от тунел „Железница“ на магистрала „Струма“ (СНИМКИ)

Предаваме на Австрия нашенец, издирван за закана за убийство

Стартира четвъртото издание на Националния литературен конкурс „Писма до себе си”

Eврокомисарят по разширяването: Северна Македония и Албания ще успеят с реформите

ВСС образува дисциплинарно производство срещу съдия Андон Миталов

Глобяват ЧЕЗ за нередовни електромери

Районният съд в Лом потвърди четири санкции по 20 000 лева всяка, издадени от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ на дружество ЧЕЗ. Глобите са наложени заради нередовни електромери на енергодружеството.

Проверката на техниката на ЧЕЗ Разпределение е извършена през март 2014 г. след жалба на жителка на Лом за лошо качество на подаваната ел.енергия. Служители на ДКЕВР инспектирали ел.табла на улиците „Ген. Заимов“ и „Панайот Хитов“ в крайдунавския град и установили, че на електромерите не са извършвани задължителните периодични проверки и технически измервания. „

Това е нарушение на лицензията на дружеството и на правилата за измерване на количеството ел.енергия!“, заявили от ДКЕВР и връчили на ЧЕЗ актове, а по-късно и наказателни постановления за близо 200 000 лева. От ЧЕЗ обжалвали санкциите, но съдът в Лом потвърди първите четири от тях.

„Според лицензията на дружеството и нормативните документи ЧЕЗ трябва да извършва метрологични проверки и изпитания на електромерите на 6 години, а това не е правено от монтирането им през 2007 г. Налице е неизпълнение на задължения!“, обявиха магистратите. Решението може да се обжалва пред АС. В съда в Лом чакат разглеждане още 6 жалби на ЧЕЗ за наложените им глоби.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.