В полите на Витоша сини...

Този рефрен от известната песен за “Бояна” съвсем точно описва мястото, на което е изграден мезонетът. На почти 360-градусова гледка от него към Витоша и Стара планина се радва Елица Василева – капитан на женския ни национален отбор по волейбол. С професионалния почерк на “ДизайнСтудиоМ” и с точните идеи на Елица двуетажното жилище се е превърнало в чудесен оазис за отмора след уморителните тренировки на спортистката.

Интериор: арх. Мария Съйкова, Мартин Съйков “ДизайнСтудиоМ”

Текст: Николета Киркова

Снимки: Момчил Христов

Наричат квартал “Бояна” балкона на София. И пълният смисъл на това определение е този апартамент. На първия етаж има две големи тераси, които откриват удивителни гледки. Идеално място за релакс от ранна пролет до късна есен. Неслучайно Елица и дизайнерското студио са вложили и старание, и средства без компромис в качеството на изпълнението, за да се ползват терасите максимално дълго.

На по-малката, с гледка към Витоша, е оформено пространство с различни по големина, форма и цвят пуфове. Това е по-закътаното място. На пода е положен декинг, а водосточната тръба е скрита зад декоративно метално пано, върху което са закачени малки саксии.

По-голямата тераса условно е разделена на две зони – кът за хранене с маса и шест стола и място с два шезлонга. Тъй като стената зад масата е доста голяма, от “ДизайнСтудиоМ” са “прекъснали” дългия є ритъм с перваз в зелено и бели декоративни тухлички.

Въпреки че на първия етаж имаме отворено пространство за кухнята, трапезарията и хола, то е разпределено и сепарирано така, че всяка една от тези зони да има свое звучене, да е отделена по-категорично, за разлика от стандартните решения в такива случаи. Тук меката мебел, закупена от “Столеро Трейдинг ко” ЕООД, е подредена под скосяването, което позволява максималното използване на площта под него. Диваните всъщност са съставени от отделни модули, достатъчно големи да се превърнат в удобни табуретки при нужда.

Между двата френски прозореца е оформен артистичен ъгъл по идея на “ДизайнСтудиоМ”. Първоначално фотьойлът, който тук е в главната роля, бил със сива тапицерия. Дизайнерите обаче били повече от убедени, че той трябва да грее в цвят горчица. Претапицирали го и сега привлича погледа още с влизането в мезонета.

На какво най-много държи в дома си Елица, какви хитроумни решения са направили в мезонета от дизайнерското студио и колко е голяма спалнята волейболисктака, вижте само в новия брой на списание "Идеален дом".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл