Заловиха двама, предлагали на партии да осигуряват гласове срещу 50 лeвa на човек

Задържани са двама мъже, които се опитали да завъртят доходна изборна търговия в навечерието на вота във Велико Търново, научи „Труд”.

Те били арестувани на бензиностанция в старата столица в деня за размисъл. Акцията била проведена след като срещу дуото завалели сигнали в полицията.

От различни пaртии във Велико Търново алармирали, че мъжете искали да „помагат” в изборния ден като осигурят достатъчно брой гласове, които да гарантират победата на отделни кандидати. Срещу услугата поискали по 100 лв. за всеки глас. След като разбрали, че няма мераклии да се възползват, двамата намалили тарифата наполовина и казали, че са склонни да помагат и срещу 50 лева за всеки осигурен гласоподавател.

От партийните организации обаче уведомили блюстителите на реда и на търговците на гласове бил устроен капан.

По същото време бил заловен и друг мъж, който обикалял из великотърновското село Самоводене. У него бил открит списък с 10 лица, за които твърдял, че са сигурни избиратели, но ще подкрепят този, който плати по 50 лв. на човек.

По време на изборния ден от цялата Великотърновска област в полицията и прокуратурата били подадни 60 сигнала за нарушения. След екстремна проверка по пет от тях са образувани досъдебни производства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право