Сидеров и компания отново нахлуха в НАТФИЗ

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и компания отново вилнеят в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в столицата, съобщи ректорът на учебното заведение Любомир Халачев пред bTV.

"Нямам никаква представа защо го прави", допълни още той.

Според Сидеров някои от студентите на учебното заведение го е ударил и затова е дошъл да го потърси. „Той ме удари два пъти по гърба”, заяви лидерът на "Атака".

 „Срещу кого да пусна жалба, не знам името му?”, посочи още той. На място има служители на реда, както и студенти, които скандират: „Молим Ви да напуснете Академията”.

Членове на "Атака" влязоха в пререкания с ректора на НАТФИЗ проф. Любомир Халачев и с актьора Христо Мутафчиев, който преди 5 години претърпя инфаркт и оттогава се подкрепя с бастун, съобщи Нова телевизия.

Ректорът на НАТФИЗ, който като всеки ВУЗ има академична автономия, прикани хората на Волен Сидеров да напуснат сградата, а в пяркото излъчване се виждаше как те реагираха към него с въпроси: "Ти да не си собственик на сградата".

В епицентъра на скандала има много полицаи, но те не се намесват, а засега само наблюдават.

Очаквайте подробности.

Тогава групата се качи на втория етаж, където се провеждаха учебни занятия.

Това е пореден случай на среднощен скандал с участието на депутата. Само преди две седмици той предизвика полицейска проверка на магазинче в центъра на София, защото получил сигнал, че там се продавали нелегално наркотици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини