Hyundai Tucson бе номиниран за конкурса AUTOBEST

Смелият нов компактен SUV е финалист в европейския конкурс AUTOBEST 2016

• Журналисти от 26 страни гласуват за Best Buy Car на Европа за 2016

• Номинацията е силен старт за изцяло новия Tucson

След европейската си премиера миналия месец изцяло новият Hyundai Tucson бе номиниран като финалист в престижния европейски конкурс AUTOBEST 2016.

Моделът ще се състезава срещу другите конкуренти в категорията Най-добра покупка в Европа за 2016 г.

Признанието идва след предварително гласуване на журито, което се състои от журналисти от 26 държави. Победителят се избира, за да олицетворява най-доброто предложение за европейските клиенти.

Изцяло новият Tucson е посланик на бранда със смелия си и атлетичен дизайн, сложна технология, комфорт, удобства и достъпна цена.

Томас Шмид, главен оперативен директор в Hyundai Motor Europe, коментира: “Идвайки толкова скоро след представянето на изцяло новия Tucson, това признание от AUTOBEST подчертава важността на новото ни попълнение в растящата кама SUV и кросоувъри“.

От представянето си през септември в Европа моделът е най-добре продаваният автомобил на Hyundai на континента. Поръчани са над 61 000 коли, което прави модела най-бързо продаващият се Hyundai в Европа досега.

Изцяло новият Tucson е разработен и развит в Европа. Производството му е поверено на фабриката в Чехия.

Журито на AUTOBEST покрива 91% от европейското население. Тестовете на автомобилите ще се състоят на сръбската писта „Навак“ до Белград. Победителят ще бъде анонсиран на 15 декември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили