Илона Герулат и Анете Хесел с изключително скромни изисквания преди излизането им на сцената за “Класиката среща АББА”

Илона Герулат и Анете Хесел идват в България, за да изпълнят най-големите хитове на АББА на 28 октомври в Зала 1 на НДК. Двете гласовити дами пристигат два дни по-рано за репетиции със симфоничния оркестър, който ще им акомпанира. Организаторите на събитието от Монте Мюзик споделят, че са изключително впечетлени от скромността и професионализма на певиците. Единственото, за което Илона и Анете помолили преди концерта било да разполагат с големи и удобни гримьорни, както и да имат топъл чай на разположение. Талантливите певици ще отделят време, не само за репетиции, но и за да се преобразят в характерния за края на 70-те и началото на 80-те диско стил. За пренасянето на публиката в атмосферата на последните години на миналия век ще допринесе и визизята на сцената на Зала 1. Цветни диоди, изобразяващи звездно небе ще са нейния гръб, а две въртящи се диско топки ще създават настроение, съчетани с осветление, харатрено за онова време.

Изключителното в концерта, освен вечните и любими хитове на АББА, ще е симфоничния акомпанимент. За него се грижи диригента Найден Тодоров с оркестъра на Русенска опера. Към характерните за всеки поп или рок концерт барабани, китари и пияно на сцената ще бъдат добавени 45 симфонични инструмента. Усещането, което дава цялата тази феерия от звуци е невероятно, а когато мелодията е тази на “Dancing Queen”, “The Winner Takes it All”, “Money, Money, Money”, “Fernando”, “S.O.S.” и повече от 10 хита на АББА, концертът става емоционален и незабравим.

Срещата между любимите песни на легендарната шведска група и класиката ще се случи на 28 октомври в Зала 1 на НДК и вие може да сте нейни зрители. Билетите са в продажба на касите на НДК, мрежите на Ивентим и Тикетпортал, на цени от 20 до 50 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл