Бойци на "Ислямска държава" взривили трима души, вързани за древни колони в Палмира

Бойци на радикалната ислямска групировка „Ислямска държава“ са убили трима души, като са ги завързали и взривили заедно с три древни колони в сирийския град Палмира, съобщава ливанският вестник An Nahar.

Идентичността на похитените остава неясна. Изданието отбелязва, че бойците на ИД за пръв път от началото на конфликта използват „такъв вид показна екзекуция“.

По-рано бе съобщено, че в окупирания сирийски град Палмира терористите от „Ислямска държава“ продължават да взривяват древните руини.

Била е взривена и Триумфалната арка на града. Тя е била построена през втори век от н.е. и се е състояла от три свода, служещи за входове на три улици. Височината на главния свод е бил над двадесет метра.

Междувременно турската полиция е задържала около 30 души, заподозрени че са членове на радикалната ислямска организация „Ислямска държава“, предава Dogan News.
По данни на турската агенция, полицията е провела няколко едновременни операции в град Кония в централната част на Анадола, като поне една от операциите продължава и в момента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят