„Левски“ излиза без националите

От „Герена“ следят деветка от „В“ група

„Левски“ ще играе без своите национали в осминафинала за Купата на България срещу „Несебър“ днес край морето. Треньорът Стойчо Стоев не включи в групата за мача крайните защитници Живко Миланов и Веселин Минев. Контузен е Владимир Гаджев. Невъзстановен напълно е Георги Костадинов. Халфът обаче тръгна с отбора за Несебър само за да попълни групата от 18 футболисти. Четиримата са викани от селекционера Ивайло Петев в националния тим през годината.

Неочаквано от състава отпадна Атанас Курдов, който се разболя. Трайно отсъстват оперираните Деян Иванов и Борислав Цонев.

Така атаката ще бъде водена отново от Умар Диаби. Другият вариант за деветка Линел Китамбала показва слаба и форма и вероятно ще бъде отпратен през зимата. „На дузпата“ за раздяла е и македонското ляво крило Денис Махмудов. Поне засега предпочита да си тръгне Аймен Белаид, чийто договор изтича на 31 декември.

Явно за първи път през сезона десният бранител Александър Александров ще е титуляр. Най-вероятно капитан ще е словашкият полузащитник Роман Прохазка, тъй като отсъстват и Минев, и другите опитни български футболисти Миланов и Гаджев. А и по принцип легионерът е първи заместник на левия бранител за лентата.

„Дори да не успеем да отстраним „Левски“, няма да се изложим - заяви спортният директор на „Несебър“ Недялко Москов пред „Спортал“. - Готови сме да поднесем сензация. Премите са завишени, но не идват от ръководството, а от спонсори и приятели на клуба.“

Шефът се похвали, че „Левски“ наблюдава голмайстора на тима Трайо Грозев. Мощният централен нападател гони 26 години и до лятото игра в Малта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ