Захари Карабашлиев: Българите сме най-добри в разказването на маса

Писателят Захари Карабашлиев не приема думата будител, признава той самият в интервюто си за "Всичко за семейството". Според нeго всеки може да е будител единствено на себе си. В риалити формата "Ръкописът" по БНТ, на който е жури, не търси интересен роман, а автор с потенциал за развитие. Според него писането е стил, не е просто "какво се случва", а "как". Като главен редактор на "Сиела" не прави промени заради самите промени, а заради резултатите, които водят след себе си. Не се прехласва по младите, а по умните и талантливите. Пише нов роман и работи по детски проект, но пази подробностите в тайна от суеверие. Дъщеря му е колкото българка, толкова и гражданин на света. Колкото по-малко я съветва, толкова повече го търси тя. Според него да си родител е приключение и всяка трудна секунда си заслужава.

В новия брой на "Всичко за семейството" ще откриете още историята на рода Талеви, разказана от внука на писателя - Климент, който описва още как половин година не достигнала на Димитър Талев да допише своето петокнижие. Рубриката Наръчник за родители ще ви предложи интересни идеи за свикване на семейния съвет и как и кога да включите най-малкото дете в него. Почитателите на приложната психология ще разберат как истинската любов може да превъзмогне социалните различия - проблем, който съществува и днес въпреки либерализацията на нравите.

Ще откриете и модни съвети за настъпващата есен, кулинария, обзавеждане, нови книги, препоръки за здраве, красота и добра форма. А с диетата на София Лорен хем ще си хапвате на воля спагети, хем няма да трупате сантиметри в повече върху талията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл