Водещ в Би Би Си: Над половината от персонала се друса с кокаин и екстази

Водещият на британското телевизионно предаване Strictly Come Dancing Алън Дедикот хвърли бомба, като каза, че наркотици от клас А, включително кокаин и екстази, редовно се доставя на над половината от служителите на Би Би Си. 60-годишният ветеран от британската медия, известен като „гласът на топките”, защото обявява числата в лотарията от 1995 година насам, твърди, че дилър на дрога доставя стоката си на служителите директно до бюрата им, пише dailymail.co.uk.

В записан чрез СРС разговор, с който се е сдобил вестник „Сън”, Дедикот се чува как обсъжда доставките на наркотиците, той дори твърди, че някои членове на службата за охрана на Би Би Си също са замесени. Дедикот обаче публично отрече в изявление казаното на записа и твърди, че в „обвиненията няма никаква истина”.

На записа той е попитан колко души са си купили от дилъра. „Ами, най-малко 50%, той просто отива от бюро на бюро”, отвръща той. Запитан за мащаба на употребата на дрогата в Би Би Си, водещият казва: „Говориш така, сякаш употребата е нещо лошо”.

Дедикот е работил в медията 28 години. Кариерата му започва като регионален говорител по радио Би Би Си в Бирмингам. След това започва да чете новините по „Радио 2” на Би Би Си. Последната му новинарска емисия бе през март тази година, но той продължава да обявява числата в лотарията и да води Strictly Come Dancing.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят