Цветанов: С „кмета на Америка“ обсъдихме въпроси от националната сигурност на България и САЩ

В рамките на Интерпарламентарния форум по проблемите на разузнаването и сигурността във Вашингтон имах възможността да се запозная и да разговарям с бившия кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани. Двамата обсъдихме въпроси от сферата на националната сигурност на България и САЩ, както и нужните усилия в световен мащаб за противопоставяне срещу международния тероризъм. Това написа на личната си страница във фейсбук заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

За мен беше истинска чест да разговарям с „кмета на Америка“, както го нарича американският печат, заради действията му по преодоляване на кризата след терористичните нападения в града на 11.09.2001 г.

Бързината на действията и чувството на отговорност, проявени от Рудолф Джулиани тогава, са допринесли много за повдигане на американския дух и са отличен пример за поведението, което трябва да имат всички държавници, в подобни трудни моменти, написа Цветанов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.