Звезди дават прогнози за "Вип Брадър"

Тазгодишното издание на „Вип брадър“ се радва на рекорден зрителски интерес. Много от звездите в родния шоубизнес също следят шоуто на Нова тв и вече си имат фаворити за спечелването му.

Известната тв фурия Джуджи, която е едно от лицата на „На кафе“, следи с интерес „Вип брадър“ и се отнася с лека ирония към тези, които се правят, че не гледат шоуто. „Много е модерно да се изтъква като огромно преимущество: „Аз не гледам „Биг брадър“, но мистериозно или не, рейтингите показват точно обратното. Оказва се също така, че и всеки „не гледащ Брадъра“ има мнение за всеки един от участниците“.

Сладкодумната блондинка е убедена, че всички гледат „Биг“ и „ВИП брадър“ , защото това предаване много пасва на нашата народопсихология. Интригите, коментирането на другия, поставянето на етикети за поведение, външен вид и начин на живот са част от живота на хората не само в къщата, но и пред малкия екран, което според нея прави шоуто толкова гледано. „Голяма част от обществото се интересува и коментира живо ставащото в къщата с родните випове, а медиите се надпреварват да вадят жълти новини от шоуто, сякаш са най-важното нещо в държавата. Това е отражение на една тъжна и болна действителност, която не покрива моята представа за България. Аз съм човек, който гледа много телевизия. И знам, че се е изговорило и изписало тонове за „ВИП брадър“. Искаше се ми се този път да заложат на нещо оригинално, да бъдат по-позитивни, продуцентите и сценаристите да изтрият думите “скандал” и “интрига”. Да бъде различно. Но това е в сферата на мечтите. Поне вкараха Джорджано, за малко КОПОН“, откровено разкрива мнението си за шоуто Джуджи. Въпреки това тя смята, че дори и от това шоу може да научиш нещо, стига да поискаш. Джуджи не крие, че си има фаворит за спечелването на „ВИП брадър“ и това е Ернестина Шинова.

Певицата Рут Колева също намира време да следи, макар и не толкова редовно „ВИП брадър“. Тя, заедно със Здравко и Катя от дует „Ритон“, както и с Кичка Бодурова бе сред участниците в телевизионното риалити „Музикална академия“. Там скандалите също не липсваха и тя имаше остър конфликт както със Здравко от „Ритон“, така и с Кичка Бодурова, които са в центъра на събитията и във ВИП къщата. Рут е на мнение, че „ВИП брадър“ е добро отражение на това какво харесва обществото ни и какво го интересува. Според нея фактът, че предаване от този сорт има такъв висок рейтинг, е ясен индикатор, че пошлостта у нас продава. Рут е категорична, че всички хора, които са влезли там, са го направили единствено с мотива за финансова изгода, което ясно показва какво е нивото на родния шоубизнес.

След като големи звезди са съгласни да влязат в къщата, за да могат да се изхранват, коментарите са излишни, смята талантливата певица. На нейните симпатии се радват актьорът Станимир Гъмов, както и водещият Иво Танев, за които смята, че имат шанс да победят. Рут признава, че тя самата също е получавала покана да се присъедини към ВИП съквартирантите, но не се е изкушавала да приеме. В момента времето й е ангажирано с подготовката на голям концерт на 5 декември в зала 3 на НДК с оркестър „Карандила“.

Поппевецът Дичо, който също бе част от „Музикална академия“ заедно с някои от звездите във „ВИП брадър“, признава, че е успял да гледа предаването само няколко пъти, защото много пътува по участия. Той не е учуден от злободневните кавги в шоуто, защото напрежението в тези формати, където си затворен между четири стени, е неизбежно. Музикантът е убеден, че подобни неща се случват в повечето семейства, и не се учудва, че и звездите са се поддали на емоциите. Дичо споделя, че има много хубави впечатления от Здравко от „Ритон“ още от „Музикална академия“ и го намира за много готин. Другата естрадна легенда - Кичка Бодурова, с която той живееше под един покрив в същото музикално риалити, пък охарактеризира само с една дума - „острие“.

Любимецът му в шоуто е Гъмов, когото харесва много като актьор и като човек. Двамата се познават от 6 години и винаги му е било приятно, когато са се виждали. Ернестина Шинова също е спечелила симпатиите му и е сред фаворитите му във „ВИП брадър“. Иначе той не е впечатлен от визията на т.нар. топмодели в шоуто, а споделя, че най-симпатична му е Преслава, която показала че притежава и готин характер. Дичо също е участвал във „ВИП брадър“, и то в първото му издание у нас, и смята, че в този сезон въпреки някои трудности звездите имат много по-малко причини да се оплакват, отколкото в техния сезон. Той е на мнение, че тазгодишните ВИП персони имат много по-добри договори, а условията в неговия сезон можели да накарат почти всеки да откачи. „Тогава имаше моменти, когато не ни даваха да ядем, да спим, имахме едва 5 минути време за къпане на ден, и то в 7 часа сутринта, и така лека-полека откачихме“, откровен е Дичо. Той допълва, че също така хонорарите, които взели участниците в първия сезон, са били много по-ниски, дори имало и хора, които влезли без пари. Огромните хонорари, които са взели някои от звездите през 2015 година, според него би трябвало да са причина да не се карат толкова и да се държат културно. „Желанието на всеки да се представи в най-добрата си светлина пред хората обаче често води до точно обратното и се получават тези сривове в системата“, убеден е изпълнителят на новата версия на парчето на Васил Найденов - „Бързаш, няма време“, който подготвя и нов албум, както и дует с Прея.

Популярният бизнесмен Петко Димитров също следи формата, когато има възможност. Най-интересни са му забавните моменти и мисии в шоуто, а не битовизмите и скандалите.

„Харесва ми предаването, гледам го и дори понякога се смея с глас на някои от мисиите. Смях се много и наскоро, когато един клоун започна да им размазва торти по лицата, както и когато трябваше да пукат балони с телата си. Дори ми беше забавно, когато Светлана и Катрин показаха, че не знаят столиците“, споделя той. Петко е приятно изненадан и от подбора на участниците, повечето от които според него са качествени хора. В шоуто има и неща, които не му допадат, като факта, че някои от хората вътре продължават да оплюват попфолка, че той е виновен за лошото възпитание на младите хора. Според Петко най-важни са първите седем години, през които всеки получава възпитанието си от родителите си вкъщи, а не от заведенията или от стила музика. Петко е забелязал също така, че Здравко от „Ритон“ се дразни, когато определят тяхната музика за естрада, а не за попмузика и същевременно той казва чалга, а не попфолк. „Не може Здравко да се обижда, като му кажат, че пее естрада, а да слага етикет чалга?! Попфолкът е много критикуван и заради текстовете, но има уникално тъпи текстове и на някои рап изпълнители, както и на естрадни, а в попфолка има и много стойностни песни“, категоричен е Петко Димитров. Той е сигурен, че ако се направи проверка в заведения, в които не се слуша попфолк, интелектуалното ниво ще е еднакво с това на тези в попфолк клубовете. Петко не е съгласен и с другата основна нападка срещу попфолка - за това, че младите момичета имитират начина, по който изглеждат певиците и участничките в клиповете им. „Момичетата, които се снимат в попфолк клиповете, са същите, които участват и в клиповете на Криско и Мария Илиева например, затова не могат да казват, че пак попфолкът е виновен за тяхната визия. Тази липса на възпитание, на елементарни познания и култура са проблем и болест на нацията, а не на попфолка. Ценностната ни система като цяло е опорочена“, смята собственикът на някои от най-популярните ни нощни клубове. Петко допълва, че не се явява защитник на тази музика, но обича да казва нещата с истинските им имена.

Попфолк дивата Бони, която беше една от най-атрактивните участнички във „ВИП брадър“ смята, че този сезон е много интересен и е направен изключително добър подбор на участниците в него. Нейният фаворит е Ернестина Шинова, която е уникален човек и е суперпозитивна. Бони е забелязала, че дори когато има да казва някаква забележка към някой от съквартирантите, тя пак успява да я каже с хубаво отношение.

Другият й любимец сред участниците е Станимир Гъмов, който също я е впечатлил с умението си да общува и с голямото си чувство за хумор. Хората, които успяват да създават весело настроение около себе си, винаги са особено нужни в този формат, защото атмосферата там понякога е много напрегната, смята певицата. За колежката си Преслава Бони е на мнение, че също би могла да бъде сред фаворитите, ако бе продължила да се бори за спечелването на „ВИП брадър“. „Преслава е много добра колежка и с нея винаги сме се уважавали“, сподели Бони. Относно любовните истории във фирмата тя е убедена, че в тази обстановка истинска любов трудно би могла да възникне.

Самата певица си признава, че както по време на нейния формат, така и сега тя не се заглежда по мъжете в къщата, защото е обвързана. Изпълнителката на „Клада от страст“ е на мнение, че едно от качествата в новото издание на това шоу е, че всички участници са суперразлични и интересни. Това няма как да не поражда конфликти, защото никой човек не е идеален, но хубавото за нея е, че след скандалите повечето успяват да поискат извинение. Тя се надява във формата да спечели най-достойният и позитивен съквартирант.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл