Дневният хороскоп на Алена за четвъртък, 27.02.2020

На 27 февруари 2020 да почерпят

Украйна разследва Джо Байдън за намеса в работата на прокуратурата

Вдовицата на Енвер Ходжа почина на 99 години

Комисия от Министерство на културата обследва сградите на пл. „Тройката” в Бургас

Вдигнаха “Батмобил“ с паяк в Москва (ВИДЕО)

Гръцки острови на бунт срещу мигранти Недоволство от строителството на нови лагери

Създадоха робот, който може да усеща болка Чувствителността се дължи на синтетична кожа със сензори

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 27 февруари 2020 г.

Италианец е приет с температура в габровската болница Резултатите от теста за коронавирус ще излязат след два дни

ООН разтревожена заради безпрецедентната инвазия на скакалци в Африка

Втори починал от коронавируса във Франция

Насила отпуск за карантина – незаконен

Осигуровки за фермер, който е и едноличен търговец

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 27 февруари 2020

Руснаците купуват 4 пъти по-малко имоти у нас

Броят на сделките за купуване на имот в България от страна на руснаци е намалял с 4 пъти за последната година. Това твърди президентът на Международната федерация за недвижими имоти (2011-2012) ФИАБЦИ и собственик на имотна агенция Александър Романенко.

Според него руснаците, сдобили се с имот в България, са към 400 000 души. Преди няколко месеца от Генералното консулство на Руската федерация съобщиха, че според тях около 500 000 руснаци са купили имоти в България, предимно в Източна България и особено по Черноморието. Много от имотите са собственост на руски граждани, които са се преселили за постоянно тук.

Причината за намаляването на сделките Романенко вижда в обедняването като цяло на руснаците с близо два и половина пъти. Това е станало, от една страна, заради курса на рублата към долара, а от друга – заради намаляването на оборотите на средния и малкия бизнес.

В същото време руснаците, особено онези, които притежават повече от един имот в България, масово ги обявяват за продажба. Тези сделки обаче не вървят особено, защото продавачите се надяват поне да си компенсират вложеното, а цените на недвижимостите в България в момента не са високи както по времето, когато са купувани. Според Романенко поне 20% от купените от руснаци имоти в България са в момента на пазара.

Прогнозата на Романенко пред БТА е до края на 2016 г. положението да се запази на нивото от 2015 г. Едва след това според него може да има някакъв ръст в сделките с руснаци.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.