Лекари от отделението по съдова хирургия в Бургас лекуват трудно зарастващи рани с Терезиенойл

На тематичен австрийски традиционен обяд в къщата на Яблански Ведра Интернешънъл представи историята и действието на лечебното масло Терезиенойл. Шеф Андре Токев, познавач на тиролската кухня, подбра най-характерните ястия от тази област в Алпите, претворявайки вкуса и духа на земите, които пазят легендата за лечебното масло Терезиенойл.

Специално за събитието от Австрия пристигна Терезия Райтзамер, в чието семейството вече 7 века от поколение на поколение се предава и пази рецептата на лечебния мехлем. Д-р Валентин Василев, началник на отделението по Съдова хирургия на МБАЛ-Бургас, представи резултатите от клинично изпитание на Терезиенойл с пациенти, лекувани локално с лечебната смес. А Илияна Баръмова, старша сестра на Първо отделение по обща хирургия в МБАЛ Бургас и медицинска сестра в Център за трудно лечими (декубитални) и хронични рани в Бургас, запозна аудиторията с различни случаи на пациенти, успешно лекувани с билковото масло .

ЛЕГЕНДАТА ОТ ТИРОЛ

Терезия Райтзамер разкри, че рецептата на лечебния мехлем се пази от рода й над 650 години. Приложението му е свързано с изцеряване на рани и изгаряния. В рода на Терезия се разказва легендата за подхвърлено дете, прието и отгледано от предците й през 1350 година. Заедно с бебето, пред вратата на дома са открити непознато цвете, парче кожа с изрисувана рецепта за приготвяне на мехлем и готовата смес.

Оттогава растението се пази и отглежда в семейството на Терезия Райтзамер, а лечебното масло се произвежда от майката в рода. В основата на мехлема е залегнала животинска и птича натурална мазнина. Екстрактът от тайнствената билка, наричана „египтянката“, предопределя ефективното действие на маслото.

Цветето се доближава по характеристика до семейство Лилиецветни, но само по себе си е уникално и не може да бъде открито никъде другаде по света. Докато в миналото се е отглеждало само в къщата на семейството, в наши дни се култивира при специални условия. Производственият процес на цветния и ябълковия екстракт продължава от 6 до 9 месеца.

ИЗБАВЛЕНИЕТО

През 2005 г. историята на 16-месечния Андре от клиниката в Инсбрук се оказва повратна точка в историята на Терезиенойл. Тогава маслото за първи път напуска пределите на Кундел, Австрия, за да помогне на бебето, пострадало тежко от изгаряне по главата и гърба с врящо мляко. Терезия научава за него по радиото, свързва се с лекарите в Университетската клиника по изгаряния и пластична хирургия в Инсбрук и им предлага домашния мехлем като терапия. По настояване на родителите, които се отказват от кожна трансплантация, и със съгласието на завеждащия клиниката това става възможно. В лечението не са използвани никакви обезболяващи, нито антибиотици. След няколко месеца детето се възстановя напълно, без никакви белези. Така започва нов живот за Терезиенойл – след година продуктът е на пазара в Австрия.

БЛАГОСЛОВ ОТ ВАТИКАНА

В писмо от Ватикана, изпратено на Великден 2009 .г, маслото е благословено като „скъпоценен дар за човечеството“, който е помогнал на хиляди хора да се излекуват.

Терезия Райтзамер познава сегашния ректор на Папския институт Santa Maria dell'Anima, който следи отблизо развитието на лекарството. Благодарение на инициативата, която той подема в папските братства в Рим, днес все повече хора по света знаят за целебното мазило. В Рим и в Папския институт също го използват.

У НАС

България е третата страна в света след Австрия и Германия, в която чудодейното билково масло е достъпно.

Под ръководството на д-р Валентин Василев, началник на отделението по Съдова хирургия на МБАЛ-Бургас, в период от 6 месеца е извършено клинично изследване на 22 пациенти с трудно зарастващи рани със съдов произход. Болните са с давност на раните над 2 месеца, лекуват ги локално с Терезиенойл в продължение на 30 дни. Наблюденията установяват, че Терезиенойл хидратира тъканите в раните, редуцира бактериалната инвазия и намалява възпалителния процес. Лекарите са категорични, че маслото стимулира епителизацията, лесно е за приложение, а болките намаляват или изчезват. Лечението е убедително, като се подобрява качеството на живот.

Търсете Терезиенойл в аптеките. За повече информация посетете: www.theresienoil.bg/

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве