Иззеха близо 4,2 милиона къса цигари без бандерол от склад в София

4 198 000 къса цигари без бандерол бяха открити в складова база в промишлената зона на столичния ж.к.”Дружба”, съобщиха от пресцентъра на МВР. Щетата за бюджета, предотвратена от ГДБОП и СДВР, е в размер на около 1 500 000 лева.

Униформените са действали по сигнал, като при излизане от складовата база бил проверен бус, управляван от 65-годишен криминално регистриран мъж. Возилото по-рано било закарано в обекта от друг шофьор – 43-годишен, криминално проявен за разпространение на цигари без бандерол.

В товарния отсек на буса са открити 700 000 къса цигари без акцизен бандерол, от две марки. Веднага била организирана проверка на складовата база.

На място е открит лек автомобил, натоварен с 300 000 къса цигари без бандерол. Неговият 22-годишен шофьор също е задържан.

У него полицаите намерили ключ за катинар от контейнер. При отключването оттам са иззети 3 180 000 къса цигари без бандерол, както и 87 кашона спортни обувки. Така става ясно, че цигарите най-вероятно са внесени в страната, скрити зад „тапа“ от легална импортна стока.

Освен шофьорите, в ареста е и 44-годишен мъж, помагал за разтоварването на стоката.

Работата по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право