Имот се купува веднъж в живота

Знаете ли, че според социологическите проучвания не повече от 2-3% от гражданите пряко се интересуват от покупко-продажба на имоти? Посредническата услуга в сферата на недвижимите имоти все още не е достатъчно популярна в България. За 90% от хората покупката или продажбата на имот се случва от един до два пъти през целия им живот.

И заради това болшинството от хората нямат достатъчна информация за пазара на недвижимите имоти. По-голяма част от хората не познават правилата и изискванията за добра практика на пазара на имоти, не знаят към кого да се обърнат, когато им се наложи да продават или купуват имоти. Някои смятат, че могат да се справят и сами и не търсят посредническа услуга.

За да се утвърди посредничеството в недвижимите имоти, е важно да се знае кои са коректните агенции на пазара в България, кои агенции са насочени към клиентите си и налагат професионализма , квалификацията и етичността като правило в работата на сектора. След повече от 20 години свободен пазар участниците в него вече започват да разбират, че при покупко-продажба на имот не трябва да се ръководят от хубавата обява, преувеличената реклама или примамливата цена на имота. Най-доброто в случая е

да се избере доверен брокер,

защото това със сигурност може да доведе до реални и бързи резултати. Посредникът, на когото може да повярвате и да се доверите, ще ви помогне за правилния избор на имот. Посредникът, който се е доказал на пазара и който няма да ви излъже. Вашият брокер и вашата агенция ще намерят вашия имот. Те най-добре познават некоректните агенции, наясно са кои са лошите практики, познават в детайли пазара на имоти и са гарант за вас, че няма да бъдете измамени или разочаровани.

Една от първите агенции на пазара за недвижими имоти в София - „Олимп-Ю.В.", още от своето създаване си поставя високата цел да бъде еталон и да работи за утвърждаване на правила и стандарти на пазара за недвижими имоти. Днес агенцията вече се е доказала със своя професионализъм и коректност и печели все повече клиенти.

Преди 22 години едно момиче с позитивно мислене - Юлиана Андреева, започва да работи в сферата на недвижимите с много ентусиазъм, с амбиция и с огромна енергия. Тя споделя: „Създадох “ОЛИМП – Ю.В.“ през 1993. До 2000 година работех с трима служители, като ползвах външни юристи и специалисти в рекламата. В онези времена нашето общество почти не познаваше тази услуга. Беше трудно да се установят правила. Смея да твърдя, че съм от хората, разработили основни правила в бранша. Успях да наложа правила, съвместими с особеностите на българската икономическа среда. Най–голямата цел в работата ми е да утвърждавам добрия имидж на професията. Имам множество награди за принос в развитието на българската икономика, което ме прави особено щастлива и удовлетворена.”

И в момента агенцията работи за спазване на стандарти за качество и почтеност в областта на сделките с недвижими имоти. Брокерите и специалистите в агенцията реагират бързо и професионално във всяка ситуация, поддъжат коректни отношения с клиентите си и ежедневно доказват своите познания за недвижимите имоти. Агенцията продължава да привлича в екипа си най-добрите професионалисти в сектора.

От 2001 г. агенцията районира София на четири зони. По този начин брокерите се специализират в определен район, могат да се задълбочат в информацията и да изграждат своя професионализъм. Благодарение на този подход брокерите на „Олимп – Ю.В.” разполагат с 90 до 100% от офертите за района, в който работят. Те могат да Ви консултират и да дадат обективна оценка на всяка една оферта, като се съобразят с вашите лични предпочитания.

От 2003 г. Агенцията създава специализиран офис за работа с парцели. Това е доста специфична и юридически по-сложна дейност, за която се изискват контакти със специалисти като геодезисти, инженери, архитекти, както и със строителните фирми и държавните институции, които обикновено са свързани с този вид сделки.

Следвайки динамичното развитие на пазара, „Олимп – Ю.В.” разработва свой собствен метод на работа, който става основно

конкурентно предимство на фирмата.

Разпределянето по отделните райони и по видове услуги между отделните екипи дава възможност на всеки от тях да се специализира в своята област. Този подход доказва своята ефективност и като потвърждение за това е фактът, че впоследствие той се възприема и от други големи фирми на пазара на недвижими имоти.

Фирмата търси и включва в своите екипи само доказани професионалисти и амбициозни млади хора с безкомпромисно отношение към качеството на своята работа. Това гарантира на клиентите висок стандарт на обслужване .

„Олимп-Ю.В.” се стреми да повишава качеството на услугите си и да разширява техния диапазон. Вече се предлага и бързо търсене в непрекъснато актуализираната база данни на сайта www.olimp-uv.com, както и възможността всеки клиент да получава най-новите и интересни за него оферти по електронен път.

Михаил Септемвриев, търговски директор, казва: „Нашата цел е да докажем на клиентите си, че добрата сделка не е въпрос на късмет. Тя винаги е резултат от усилията на професионален екип, който работи за клиента. Желанието ни е всеки, който идва при нас с високи очаквания, да си тръгне удовлетворен от добре свършената работа. За да се върне при нас и следващия път, когато ще купува, ще предлага, ще инвестира или просто ще има нужда от добър съвет. Признание за качеството на нашата работа е и фактът, че сме търсен консултант за много от българските и чуждестранни инвеститори за недвижими имоти, дружествата за изкупуване на имоти АДСИЦ и банките, които се нуждаят от актуализация на информацията за цените на имотите и парцелите.”

Към настоящия момент

услугите, които предлага агенцията,

обхващат целия спектър в недвижимите имоти и включват:

- Поддържане на базата данни на фирмата с повече от 20 000 имота с реални оферти, с актуални цени и условия, снабдени с всички необходими документи за извършване на сделка;

- Рекламиране на имотите с пълната, обективна, вярна и проверена информация, илюстрирана с богат снимков материал;

- Консултации на собствениците на недвижими имоти за тенденциите на пазара;

- Специално внимание към имотите, отдавани за строителство срещу обезщетение и поддържане на най-богатата база данни за подобен тип имоти, които се предлагат в София;

- Съдействие за кредитиране при най-добри условия за клиента;

- Правно обслужване и съдействие на клиентите на „Олимп-Ю.В." до финализиране на сделка с нотариален акт за покупко-продажба или суперфиция.

„Нашите юридически консултанти гарантират изрядността на всички документи при сключване на сделката – заявява Милена Стратиева, първи заместник търговски директор, - съдействат при набавяне на нужните документи, изготвят предварителен договор, който гарантира намеренията на двете страни и изяснява всички спорни въпроси. Нашите юристи са хората, към които можете да се обърнете по всяко време за консултация относно която и да е юридическа процедура. Независимо от бързите темпове на развитие обаче се стремим да запазим онова, което ни мотивира от 22 години насам - личното и коректно отношение към всеки наш клиент. Защото не забравяме, че зад всяка успешна сделка освен много работа стои и нещо простичко, без което не можем - взаимното доверие.”

Пазарът на недвижими имоти се отличава с изключителна динамика. След известен застой и силно намалените сделки с имоти, вече

започва да се пробужда интересът към жилища

и апартаменти , завръща се и търсенето на ново строителство на апартаменти и офиси. Макар и плахо, вече се купуват имоти „на зелено”. Отдаването под наем също се активизира. На пазара излязоха отново строителните фирми, които търсят парцели за строителство срещу обезщетение.

Информация за актуалните оферти можете да съберете и сами, но ако се доверите на брокерите на „Олимп – Ю.В.”, ще си спестите време. Освен изчерпателна информация за това, което се предлага на пазара, те ще Ви предоставят анализ на пазарната ситуация и компетентен съвет. Ще направят за вас предварително пручване, ще уточнят всеки детайл, ще ви осигурят юридическа консултация. Ще успеете да намерите вашия имот и ще бъдете спокойни, защото ще имате до вас специалисти, които могат да Ви помогнат с информация и съвет във всеки етап от сключването на сделката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти