Отхвърлиха жалбата срещу строежа на детската болница

Красимир Ангарски: Не е правилно да забавяме пътя към чакалнята на еврозоната

Бюлетините като тото фишове – мисия невъзможна

Русия обсъжда доживотен имунитет за президенти Предложението е на работна група в Думата

Москва осъдена да плати 50 млрд. долара за ЮКОС Решението на Апелативния съд в Хага не е окончателно

Разкриват кабинет по репродуктивно здраве в Горна Оряховица В него ще консултират едни от най-добрите специалисти във Великотърновска област

Радев прие покана от Путин да участва в отбелязването на Деня на победата в Москва Българският президент разговаря по негова инициатива с руския си колега за цените на природния газ

Само 20% от зеленчука на пазара е български Вносната стока по-евтина от родната

Обвинението внесе протест срещу оневиняването на подсъдим за 757 растения коноп

„Газпром“ сваля цените за България

Българка изчезна на остров Родос

Подхващат гръцки шофьор на ТИР за трафик на мигранти през Дунав мост 2

2500 лв. глоба за нашенец с неваксинирано куче

Дерменджиев на среща с клубовете

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 19 февруари 2020

Българинът живее в стрес и не се храни здравословно

12% от българите над 65 години никога не са боледували. Това показват резултатите от представителното проучване „За нашето здраве“ на „Асоциацията на производителите и вносителите на хранителни добавки в България“ и Български фармацевтичен съюз.
Данните сочат още, че оплакванията на по-младите зачестяват, а след 45-годишна възраст по-голяма част от хората се чувстват болни.

Едномесечното проучване е проведено с близо 5000 души в десет български града и онлайн. Резултатите обобщават, че българинът живее в стресови условия и не води здравословен хранителен режим. Наднорменото тегло расте с възрастта, а качеството на храните е понижено. За сметка на това приемането на хранителни добавки се е увеличило между 10-20%. Няма стрес, има стресови фактори, казва д-р Мария Папазова, предава Дарик.

„Защо толкова малко хора не споделят за сърдечни оплаквания и си дадох сметка, че започват много рано. Знам за детенце, което почина от инфаркт на 13 години. И аутопсионно се доказа много масирана атеросклероза. Това е нещото, което се профилактира с добавки. В крайна сметка, ако един орган не се кръвоснабдява добре, ако съдовете са запушени, ако сме склонни към образуване на тромби, всичко това го прави високия хомоцистеин, а не високият холестерол, който е продукт на ниския В12″, обясни специалистът.

Хранителната добавка не лекува, тя е допълнение към ежедневното ни хранене, допълват специалистите. Целта на проучването на Асоциацията е да постави на фокус темата за здравето пред всеки и да намали факторите водещи до заболявания.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.