На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Защо отпуснатите субсидии за животновъдите не стигат до тях

В браншовите асоциации валят многобройни сигнали от животновъди, че не са си получили субсидиите или те не са в пълен размер. Това съобщи за „Хоризонт“ председателят на Националната овцевъдна асоциация Бисер Чилингиров. Според него виновни за хаоса са частно практикуващите ветеринарни лекари, които имат право чрез идентификационната система да местят виртуално животните от едно стадо в друго.

Чилингиров обясни, че когато дойде време за получаване на субсидиите, фермерите констатират, че според системата притежават много по-малко животни, отколкото реално е стадото им:

Оказва се, че 20-30 животни не са били в неговия обект. Били са до септември месец и изведнъж някой доктор решава тези животни да отидат на друго място.

Това е в цялата страна и фермери не получават пари. Освен това този фермер търпи санкции.

Ние искаме да работят много малко доктори, например регионалният регистратор да има такава опция да връща животни, а не частно практикуващи доктори, защото се получават много порочни практики.

От Агенцията по храните признаха, че е имало такива случаи. От два месеца екипът на новия директор на Агенцията се опитва да поправи този абсурд и от началото на този месец достъпът до системата е ограничен. Петя Маринова от дирекция “Информационни технологии” в Агенцията по храните обясни:

Към някакъв момент наистина е имало такава техническа възможност да се правят такива действия с местене на животни, но нашият екип от 2 месеца е разработил процедура, с която даваме възможност да се спрат именно такива действия и ако се налага някаква корекция, тя да се прави само от оторизирани лица. Няма вече такава техническа възможност да се изпълняват такива действия в системата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.