На 23 юни 2018 да почерпят

Брюксел обяви край на гръцката криза

ЕС смени тона за бежанците Йотингер призова за съпричастност към южните членки на съюза

Чума по свинете идва към България

Сталоун и Батиста в жанрова тупалка

Губим 6 млн. лева от износ на трюфели Скъпите гъби се събират за експорт, но никой не плаща данъци

Издирват беглеца Басри с хеликоптер (обзор) Опровергаха твърдения, че Борис Иванов е имал съучастник

Протестиращи майки искат да знаят как се финансират организациите на хората с увреждания

Автобуси блокират центъра на столицата Протестират срещу създаването на автомобилна камара

Умря последният бял тигър в зоопарка в Синсинати

Милиарди да ни дават, няма да приемем бежанци (обзор)

Доналд Тръмп ще въведе мита от 20 процента за внос на европейски автомобили

София дава на половин цена общински имоти за култура

Захариева: Не сме на път да признаем македонската нация и такива клаузи не присъстват в договора

Борисов запозна Орбан с позицията си за затваряне на външните граници на ЕС

40-годишната поетеса от Пловдив Албена Хинкова е недокосната от мъж

40-годишната поетеса от Пловдив Албена Хинкова е недокосната от мъж. Тя действително е девствена. Това е установил с категоричност направеният ѝ по поръчение на районния съд под тепетата медицински преглед, пише „Монитор”.

Съдебната сага с девствеността на Хинкова се точи вече повече от година. Миналия 2 юли на сбирка на клуб „Младост” творците обсъждали разгорещено литературно произведение. Николай Славов решил да прекъсне колежката си по перо Албена с думите: „Кажи бе, моме. Макар, че ти не си мома, но това няма никакво значение”. На репликата му скочила обидено Хинкова, която твърдо заявила, че е девствена. „Защо да не съм мома?”, го попитала тя, на което Славов отвърнал със смях. Това още повече обидило Албена. „Когато се омъжа, в първата ми брачна нощ чаршафът ми ще е кървав”, заявила поетесата пред сащисаните си колеги.

Решена да докаже своята непорочност, отишла в съдебна медицина и се освидетелствала. След това завела съдебен иск срещу Николай Славов за 3000 лева. В хода на процеса, който бе многократно отлаган и се провежда при закрити врати заради интимните подробности, бяха разпитани много от членовете на литературния клуб. Николай Славов пък се опита безуспешно да се извини на Хинкова и то не веднъж, но тя бе категорична в отказа си да приеме неговите съжаления.

На първото съдебно заседание миналата година районният съдия Иван Калибацев се опита да помири двете страни. В продължение на повече от 40 минути той обясняваше и съветваше Хинкова и Славов да се помирят, да не се стига до процес, но това така и не се случи. „Щом госпожица Хинкова се чувства засегната, съм готов да й се извиня за трети път, макар че това, което тогава изрекох, бе метафора. Но въпреки това й се извинявам”, каза по време на това заседание Славов. На думите му опонира Хинкова, която се усъмни, че нищо не й гарантирало в бъдеще, че няма да бъде обидена с нова подобна реплика. Поетесата дори си припомни как на друга сбирка на „Младост”, след като завела иска, Славов й посочил на стената картина с Мики Маус и й се изсмял. С думите на Хинкова „Всички червени линии вече са преминати” процесът за нейната непорочност започна.

По искане на адвоката на подсъдимия съдът прие да бъде направена нова експертиза за девствеността на поетесата. Две държавни болници и една частна обаче отказаха да сторят това, като се оправдаха с твърде голяма заетост на специалистите си. Така се стигна до решението на съда Албена Хинкова да бъде прегледана отново в Съдебна медицина. Следващото съдебно заседание в районния съд Хинкова срещу Славов, на което ще бъде огласена съдебната експертиза, предстои другата седмица.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.