На 21 юни 2018 да почерпят

Мръсен въздух убива 18 000 българи годишно Праховите частици допринасят за рак, увреждане на плода при бременни и др.

Ангела Меркел: Миграцията е предизвикателството на Европа

Путин се срещна с генералните секретари на ООН и на Съвета на Европа

Втори данък за имоти в морски и планински курорти Очакват 300 млн. лв. допълнително в хазната само за един сезон

Храната в Полша е по-евтина от нашата Потребителската електроника в България по-скъпа от Ирландия

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в четвъртък, 21 юни 2018

Милка Христова: Управляващите в СО за пореден път опитаха да прокарат решение, като заобиколят СОС

Селянин уби приятелката си с вила и се обеси (обзор) Двамата отишли да берат липов цвят и се скарали жестоко

Пламен Димитров, лидер на КНСБ: Да бъде удвоена добавката на хора с над 90 % увреждания

Голям пожар бушува в покрайнините на Пловдив

Лувъра гостува на Велики Преслав Старата столица показва шедьоври на византийското изкуство

Кабинетът раздаде 60 милиона лева (обзор) Лекарите в спешна помощ получават 19,6 млн. лв., с които ще се вдигнат заплатите им

Европа въвежда контрамита за стоки от Съединените щати

Музеи привличат гости с виртуална реалност

Лъвски прайд „превзе“ Терминал 2 на Летище София

Прайд от шест възрастни лъва и едно малко лъвче се разхожда свободно в Атриума на Терминал 2 на Летище София от днес. Не, това не е сценарий на холивудски екшън или сензационно заглавие от жълтата преса. Лъвовете не са истински, а са от хартия и са част от изложба на българския офис на „Четири лапи“, с която международната организация за защита на животните иска да привлече внимание към съдбата на хилядите големи котки, които все още се отглеждат в плен по света, съобщиха от фондацията. 

„Между 2000 и 5000 големи котки живеят в плен в Европа, а много други в останалите страни по света – в зоопаркове, циркове или отглеждани от частни собственици. Много често условията, при които живеят тези величествени животни, са далеч от нуждите им и естествената им среда. Международната организация за защита на животните „Четири лапи“ помага на отглежданите в плен големи котки като информира обществеността за съдбата им и спасява колкото се може повече от тях,“ се чете на заглавното пано на изложбата. В поредица от 20 снимки организацията представя съдбата на различни големи котки, спасени от ужасни условия на живот в циркове, зоопаркове, частни домове или ферми за лъвове, отглеждани за трофеен лов.

Историите на четири големи котки от България също присъстват в изложбата. Лъвиците Леа, Симона и Багира бяха спасени от „Четири лапи“ през 2010 и 2011 г. и бяха настанени в Лаъйнсрок – едно от трите убежища за големи котки, които организацията управлява в Африка и Европа. Варвара, последният български цирков тигър, беше спасена в приюта TIERART в Германия през м. септември тази година, след като в страната ни влезе в сила пълна забрана за участие на диви бозайници в цирка.

Изложбата е част от мащабна кампания на „Четири лапи“ в няколко големи европейски града, сред които Хамбург, Лондон и Виена. Всички събития са обединени от хаштага #FOURPAWSgowild.

От „Четири лапи“ изказват благодарността си на Летище София ЕАД, които приеха да бъдат домакини на изложбата и предоставиха за целта пространството между зоните за заминаващи и пристигащи на Терминал 2. Изложбата ще остане там до края на месеца. Макетите на лъвовете са изработени в Сфера Дизайн и ще бъдат предоставени на благотворителен търг, средствата от който ще бъдат изразходвани за кастрация и лечение на едни от по-малките събратя на тигрите и лъвовете – бездомните котки в София.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.