Георги Мараджиев подаде оставка като областен координатор на ГЕРБ в Пловдивско

Галена с разкошно тържество за 3-ия рожден ден на сина си

Руското разузнаване: Не сме искали освобождаването на Божков

РИОСВ – Пловдив даде 1 месец на общините да почистят речните корита от боклуци

Иззеха 750 000 къса контрабандни цигари в Плевен

Над 1 кг хероин и боеприпаси откриха в Пловдивско, арестувани са мъж и жена

Преслава пропя на турски (ВИДЕО)

Отложиха делото за мярката на Миню Стайков, бил в болница

Новата Конституция на Русия може да забрани на министрите да имат банкови сметки в чужбина

Осъдиха бракониер, помлял с камъни кола на ловен шеф

Диляна Попова знае как да съблазнява (СНИМКА)

Дилър бяга с мръсна газ, спипаха го Полицейско куче надушило дрогата

Един загинал при масова стрелба в търговски център в Банкок

Пиян шофьор помете каруца, трима са в болница

Съветниците от Банско ще даряват лични пари за нуждаещи се на всяка сесия

Лъвски прайд „превзе“ Терминал 2 на Летище София

Прайд от шест възрастни лъва и едно малко лъвче се разхожда свободно в Атриума на Терминал 2 на Летище София от днес. Не, това не е сценарий на холивудски екшън или сензационно заглавие от жълтата преса. Лъвовете не са истински, а са от хартия и са част от изложба на българския офис на „Четири лапи“, с която международната организация за защита на животните иска да привлече внимание към съдбата на хилядите големи котки, които все още се отглеждат в плен по света, съобщиха от фондацията. 

„Между 2000 и 5000 големи котки живеят в плен в Европа, а много други в останалите страни по света – в зоопаркове, циркове или отглеждани от частни собственици. Много често условията, при които живеят тези величествени животни, са далеч от нуждите им и естествената им среда. Международната организация за защита на животните „Четири лапи“ помага на отглежданите в плен големи котки като информира обществеността за съдбата им и спасява колкото се може повече от тях,“ се чете на заглавното пано на изложбата. В поредица от 20 снимки организацията представя съдбата на различни големи котки, спасени от ужасни условия на живот в циркове, зоопаркове, частни домове или ферми за лъвове, отглеждани за трофеен лов.

Историите на четири големи котки от България също присъстват в изложбата. Лъвиците Леа, Симона и Багира бяха спасени от „Четири лапи“ през 2010 и 2011 г. и бяха настанени в Лаъйнсрок – едно от трите убежища за големи котки, които организацията управлява в Африка и Европа. Варвара, последният български цирков тигър, беше спасена в приюта TIERART в Германия през м. септември тази година, след като в страната ни влезе в сила пълна забрана за участие на диви бозайници в цирка.

Изложбата е част от мащабна кампания на „Четири лапи“ в няколко големи европейски града, сред които Хамбург, Лондон и Виена. Всички събития са обединени от хаштага #FOURPAWSgowild.

От „Четири лапи“ изказват благодарността си на Летище София ЕАД, които приеха да бъдат домакини на изложбата и предоставиха за целта пространството между зоните за заминаващи и пристигащи на Терминал 2. Изложбата ще остане там до края на месеца. Макетите на лъвовете са изработени в Сфера Дизайн и ще бъдат предоставени на благотворителен търг, средствата от който ще бъдат изразходвани за кастрация и лечение на едни от по-малките събратя на тигрите и лъвовете – бездомните котки в София.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.