Спасиха глиганче, паднало в необезопасена шахта в Стара Загора

С малко глиганче се увеличиха обитателите на старозагорския зоопарк, след проведената от общински инспектори и служители на зоопарка в града спасителна акция за освобождаването му от дълбока щахта в парк Аязмото.

С общи усилия те успяха да извадят животното, попаднало в необезопасена водна шахта, вероятно търсейки храна. "Никой не знае колко време е престояло там, но състоянието му в момента е добро", разказа директорът на зоопарка доц. Радослав Михайлов.

Сигналът от граждани е получен в Районната служба за пожарна безопасност в Стара Загора, откъдето веднага уведомяват звено "Инспекторат", откъдето потърсили съдействието на зоопарка. След кратка консултация за начина на действие спасителите решили да преспят дивото животинче, за да го изведат без да се нарани в дълбоката шахта.

Упойващата стреличка изстрелял директорът на зоокъта, който след това с транспортна клетка откарал глиганчето в зоологическата градина. По негова преценка мъжкото животно е на възраст около 1 година и вече се чувства добре в новата си клетка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл