Софийската митрополия: Имаме само предварителен договор с “Инерком”

Тръмп ограничи постъпването на транссексуални в армията

Местим часовниците с час напред тази нощ

Усмивки от старите ленти Преди половин век автомобилните премиери също са зрелищни

Китай предупреди САЩ, че може да защити националните си интереси при търговска война

Служител на германско летище спря пиян пилот да се качи в самолета

Бомбаджия джихадист влиза в затвора за 34 години, за да учи Корана 18-годишният иракчанин заложил взрив в лондонското метро

Британският „Таймс“ твърди: И България гони руски дипломати

Знакови сгради потъват в тъмнина в Часът на Земяна

120 снегорина чистиха в София тази нощ

Oтбелязаха 20-тата годишнина от създаването на Апелативна прокуратура–Бургас

Разследващ екип влезе в офисите на “Кембридж Аналитика” в Лондон

Местим стрелките с час напред

Почина френският полицай, показал героизъм при нападението в град Треб

Майка и дете са в болница след катастрофа в София

България без грешка в усвояването на средства от Европейския социален фонд

България за втора поредна година без грешка в усвояването на средства от Европейския социален фонд. Това съобщиха от ЕСП. В публикувания днес годишен доклад за изпълнението на европейския бюджет, Европейската сметна палата представи резултатите от финансовия одит за 2014 г.

„13 операции бяха проверени в България за 2014 г. като осем от тях се отнасят до Европейския социален фонд, а пет за Програмата за развитие на селските райони. За втора поредна година, в България не бяха открити грешки в рамките на проверките по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, а откритите две грешки в областта на земеделието не са количествени. Това е доказателство за отлична работа на националната администрация, отговорна за разходването на европейски средства“, коментира след среща в ЕСП Илиана Иванова.

В допълнение, докладът отчита задоволителни коригиращи действия в България по отношение на слабостите в системата за идентификация на земеделските парцели (СИЗП), констатирани при преходни одити на Палатата. Одиторите са констатирали като ефективни корективните действия, предприети в рамките на плана за действие. СИЗП е подобрена и редовно се актуализира като също е подобрено качеството на проверките на място.

Публикуването на Годишния доклад за изпълнението на европейския бюджет от ЕСП слага началото на процедурата по освобождаване от отговорност, която е основен инструмент на Европейския парламент за контрол върху изразходване на европейските фондове.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.