Премиерът: Броят на българите, завърнали у нас, расте около четири пъти по данни на НСИ

Младеж пострада при катастрофа в Търново Зад волана на колата е било 18-годишно момиче

Оперетата „Прилепът” на Йохан Щраус с премиера във великотърновския театър

Мъж нападна полицаи с кирка, след като със сина му пребиха пенсионер

Младо момиче се хвърли пред влак на гара Септември

Турция предлага общи гранични патрули с България

Чуждите инвестиции са твърде малко През 2019 г. текущата сметка отбелязва рекордно положително салдо

Летящ старт за първото електрическо Volvo Изцяло електрическият модел XC40 разполага с мощност 408 к.с. и пробег над 400 км

Акция в Басейнова дирекция в Пловдив, има задържани

Майстор на завещание не успя да отмъкне 25 000 лв. Банка спряла мъжа да източи парите на брат си

Гешев възложи проверка на схема за държавна помощ при замени на поземлени имоти в горски територии

Просветният министър: Ще организирам дебат за по-ранно сексуално образование

Джейн Фонда реши: Край на пластичните операции На 82 актрисата смята да остарява естествено

Първи случаи на коронавирус в Кувейт и Бахрейн

Шофьорът на автобуса, в който съблякоха 14-годишно момче, дава обяснения  По думите на водача, той не е помолен за помощ, обясни шефът на "Столичен автотранспорт" - Дружба

България без грешка в усвояването на средства от Европейския социален фонд

България за втора поредна година без грешка в усвояването на средства от Европейския социален фонд. Това съобщиха от ЕСП. В публикувания днес годишен доклад за изпълнението на европейския бюджет, Европейската сметна палата представи резултатите от финансовия одит за 2014 г.

„13 операции бяха проверени в България за 2014 г. като осем от тях се отнасят до Европейския социален фонд, а пет за Програмата за развитие на селските райони. За втора поредна година, в България не бяха открити грешки в рамките на проверките по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, а откритите две грешки в областта на земеделието не са количествени. Това е доказателство за отлична работа на националната администрация, отговорна за разходването на европейски средства“, коментира след среща в ЕСП Илиана Иванова.

В допълнение, докладът отчита задоволителни коригиращи действия в България по отношение на слабостите в системата за идентификация на земеделските парцели (СИЗП), констатирани при преходни одити на Палатата. Одиторите са констатирали като ефективни корективните действия, предприети в рамките на плана за действие. СИЗП е подобрена и редовно се актуализира като също е подобрено качеството на проверките на място.

Публикуването на Годишния доклад за изпълнението на европейския бюджет от ЕСП слага началото на процедурата по освобождаване от отговорност, която е основен инструмент на Европейския парламент за контрол върху изразходване на европейските фондове.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.