Ето го Ембака в съда, крие си лицето - адвокатът му обещава сензационен запис да обърне обвинението

Емил Първанов - Ембака, обвинен за убийството на охранителя на магистрала "Струма" Николай Чивиев, остава за постоянно в ареста. Това реши окръжният ъд в Благоевград където в сряда бе гледана мярката на подсъдимия.

Ембака бе докаран с белезници, той през цялото време си криеше лицето от медиите.

А пред съда обвиняемият сам пожела да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Такова бе и искането на прокуратурата.

Адвокатът му Росен Недин обясни, че една от причините клиентът му да иска арест, е страх от саморазправа от приятели на убития бивш легионер.

Адвокатът на Ембака хвърли и друга "бомба", че анонимен свидетел на убийството щяло да обърне обвинението срещу клиента му.

На 26 юни около 13.30 часа неизвестният свидетел е преминавал през новостроящия се лот 4 на автомагистрала "Струма", видял и заснел екшъна между двамата мъже, единият от които е мъртъв.

"Безспорно е, че това ще бъде най-надеждният източник на доказателства, въз основа на които ще се определи правната квалификация на престъплението", увери Росен Недин, защитник на обвиняемия.

В момента 37-годишният криминално проявен мъж от Сандански е обвинен по член 115 от НК. Кървавата драма се разигра на отсечка от магистрала "Струма". Ембака навлязъл със своя лек автомобил "Сеат" в забранения за движение участък. С него пътували съпругата и детето му. На нарушението веднага реагирал Николай Чивиев, бивш френски легионер, който към онзи момент работил като координатор на движението по постовете на фирмата, строяща шосето. Той се опитал да спре Ембака и след гонка това станало. Между тях възникнал спор.

Тогава Ембака грабнал камък, хвърлил го и уцелил фатално в главата Чивиев.

По пътя към Спешния център в Сандански Чивиев издъхнал, а убиецът му напуснал местопрестъплението.

По-късно Емил Първанов се укри от закона и остана в неизвестност близо пет месеца.

На 9 ноември той изненадващо се предаде сам.

На въпрос защо Ембака се е предал сам, адвокатът отговори - "Доблестно и достойно иска, ако е виновен за нещо да бъде наказан за това, за което е виновен. Ако не е виновен, както знаете, жаждата за истина и справедливост е потребност, която ни отличава от животните. Той също е човек и разчита на обективен и справедлив процес".

Той бе категоричен, че показанията на анонимния свидетел ще обърнат обвинението срещу Емил Първанов. "От това, което знам до момента, но с уговорката, че има доста факти, които трябва да бъдат изяснявани, към настоящия момент може да говорим за убийство при неизбежна отбрана", подчерта защитникът.

Той призна, че заплахите към Ембака са били анонимни, изпратени от София и адресирани на домашния му адрес с ясен смисъл и съдържание, че ще бъде убит от легионери.

На въпрос къде се е укривал клиента му, Недин бе категоричен, че не е упълномощаван да отговори. "Тука си беше, питайте полицията. Нали те го търсиха", заяви адвокатът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право