Канибала оправдан за грабеж на айфон

Явор Геров - Канибала е невинен, а обвинението му за грабеж е неоснователно. Това е решението на Апелативния съд, който потвърди това на окръжните магистрати. Срещу Геров и Сюрен Борисов имаше обвинение за отнет айфон, собственост на Васил Бойкинов. Освен това го заплашили, че ще му отрежат ушите.

Доказателствата на обвинението, представени пред Пловдивския окръжен съд обаче се оказаха недостатъчни и Канибала бе оправдан. Борецъг Сюрен Борисов пък получи една година условно с три години изпитателен срок. Присъдата бе обжалвана от прокуратурата, но Апелативния съд също е счел доказателствата за недостатъчни, съобщава Trafficnews.bg.

Бойкинов е подал жалба срещу тях, тъй като са му взели мобилния телефон. Канибала и ММА- боецът бяха задържани през декември при операция на ДАНС в Пловдив. Те бяха квалифицирани като "лица от радикални ядра на привърженици на футболен клуб". ДАНС удариха едновременно клуб "Амиго" и домовете на двамата пловдивчани. Според запознати жалбата за липсващия айфон е била само предтест, за да бъдат извършени проверки за наркотици в жилищата и заведението. Дрога обаче не бе намерена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право