Българските антарктици стигнаха до остров Ливингстън

Скатов се подготвя за изкачването на 14-ия си връх

Шеф на „Нисан“ арестуван за измами Укривал доходи и харчел фирмени пари за лични нужди

Испания иска гаранции за Гибралтар в проектоспоразумението за Брекзит

Обучават лекари и психолози за ранно откриване на депресия

Соня Йончева идва в България Звездната прима пристига за кинопремиера

Над 200 ученици се запознаха с културата и традициите на Австрия Областният управител на Велико Търново проф.Любомира Попова прие посланика на Австрия

22 г. затвор за двама трафиканти на хероин

Германия прекрати оръжейния експорт за Саудитска Арабия

Млади изследователи от Стопанска академия представиха свои разработки Творческите работи бяха презентирани на 11-та докторантска научна сесия

КПКОНПИ е внесла иск за отнемане на имущество от Евелин Банев-Брендо и семейството му на стойност 23 275 542 лева

Гуардиола виновен за кризата на Германия

Искат забрана на Иванчева и Петрова да напускат страната

Треньорска рокада в „Левски“ заради вратарите, Михайлов пред подпис

Специализираната прокуратура с подробности за ареста на Петко Дюлгеров

Как да реорганизираме складовите си помещения ефективно?

Помещенията за съхранение в един дом често са пренебрегвани и макар да са ежедневно експлоатирани, за тях се мисли най-малко. Свикнали сме там да слагаме всичко, за което няма място другаде и най-накрая мястото за складиране се превръща в непревземаема крепост. За да избегнете подобни ситуации, консултантите на Mr. Bricolage в Sofia Ring Mall предлагат няколко ценни съвета.

Организирайте добре пространството
Използвайте всеки сантиметър от пространството, независимо каква е площта на помещението. Най-добре е да прибегнете до готови етажерки, рафтове и шкафове, които предварително да прецените за какво ще използвате. Може да изберете открити рафтове или шкафове с вратички за вещите, които ползвате по-рядко или предпочитате да бъдат по-защитени. При поставянето на мебелите не забравяйте да отделите място за прахосмукачката, дъската за гладене, колелото, както и за други предмети, които не се събират на рафтовете. По-малките вещи може да складирате в кутии които да подредите на откритите рафтове.

Преценете добре вещите си
Много често прибираме и трупаме вещи, които евентуално може би някой ден биха ни били от полза. Истината е, че след време забравяме за тях и никога не идва момент, в който да ги използваме. Съветваме ви да извадите всичко от килера и да го разделите на няколко купчинки. Ако държите на някоя повредена, счупена или скъсана вещ – поправете я веднага. В противен случай се сбогувайте с нея завинаги. Вещите, които се дублират – подарете. Едва ли някога ще ви се наложи да забивате пирон с два чука едновременно. Направете същото и с тези, които не сте ползвали в последната една или две години. Така ще освободите място за наистина употребяваните неща.

Използвайте всяко ъгълче
Поставили сте перфектната комбинация от рафтове и шкафове, изчислили сте всичко до последната кутийка с винтчета и изведнъж се оказва, че сте забравили да отделите място за нещо. Поглеждате в килера и място повече просто няма. Не се отчайвайте. Капацитетът на складовото помещение може да се окаже по-голям от стандартната ви представа за пространство. Осигурете си допълнително място като приберете зимните или летните дрехи, юрганите, одеялата и възглавниците във вакуумирани пликове. Няма да повярвате колко място ще се освободи, а в същото време ще предпазите тъканите от молци, прах и миризми.

Не забравяйте да поглеждате и нагоре. Ако наистина сте оптимизирали мястото в килера, помислете дали не може да инсталирате куки на тавана, на които да закачите колелото си или да добавите шкаф над пералнята, за да използвате пространството над нея. Кутиите за инструменти и чаркове също са много добро решение за оптимизация. Повечето от тях са на няколко нива и разполагат със специални органайзери и чекмеджета, които позволяват да подредите всичко прилежно и да спестите място.

Осветлението има значение

Всяко помещение изглежда по-уютно и топло, когато е светло. В допълнение доброто осветление чисто практически е изключително важно за един килер. Ако искате да намирате лесно всичко и да избегнете инциденти – не пестете светлината в складовото си помещение. Инсталирайте не един, а няколко източника с по-ярка светлина и се уверете, че осветлението достига навсякъде. Ако е необходимо инсталирайте допълнителни осветителни тела над етажерките, вместо да прибягвате до фенерчета, за да откриете нещо по-скътано по рафтовете.

Обикновено в килера няма естествен източник на светлина и там винаги цари мрак. Хитро решение е да поставите източник на светлина с датчик за движение. Така няма да ви се налага да опипвате в тъмното докато откриете ключа за лампата, а когато излезете ще сте сигурни, че лампата е загасена и не хабите излишно електроенергия.

Тези съвети могат да ви помогнат да превърнете складовото си помещение в приятно и практично кътче от дома. Подреденият килер ще улесни ежедневието и ще ви спести много място и време. И ако ви се струва трудна задача да обзаведете и пригодите домашния си склад, ви предлагаме да посетите новия магазин на Mr. Bricolage в Ring Mall. В него ще успеете лесно, бързо и ценово изгодно да откриете всички изброени решения за оптимизиране на килера, като усмихнатите консултанти могат да дадат различни други предложения, съобразени с вашия дом.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.