Лола ди Мола: Цветът на тоалета прави кариерата!

Според проучвания, проведени сред служителите на големи фирми, занимаващи се с подбор на персонал, съществува ясно разграничаване на цветовете, които правят добро впечатление спрямо заеманата позиция и неподходящите такива.

Време е да проверим как се справят дамите у нас от различни професионални поприща с този толкова важен за публичния имидж избор.

Черното е предпочитано от артистичните и ексцентричните личности като универсален цвят, подходящ за позиции, в които разбираме и проявяваме отговорност за много хора. Безспорно това е един лидерски цвят. Явно такива са посланията, които отправя към почитателите си писателката Милена Фучеджиева, уловена в поза и жест на представянето на най-новата й книга. Доколко обаче това е правилен избор за конкретното събитие, може да спорим. Скучният и определено неартистичен стил на тоалета, подкрепен от подобни нюанси в грима, създава прекалено неангажирана и неглиже визия. Познато заради ефекта си да изфинява силуета, черното прави човека, който го носи, дистанциран и доминиращ, затваря в себе си и предпазва и именно заради това не е подходящ избор за срещи с почитатели.

В зоната на арт средите черният цвят е добре да бъде подкрепен от артистично-драматични или аскетично-семпли модели на тоалетите, в противен случай е неподходящ избор.

Потапяме се в света на музиката благодарение на дамите от триото Sentimental Swingers.

Те са подбрали тоалети в подходящ за ретро стила на музиката си модел и в цвят тъмна мока. Кафявите нюанси като цяло не носят негативни вибрации, те показват , че човек се чувства добре в кожата си. Кафявото носи вибрации на старомодно и семпло звучене, което в конкретния случай отговаря напълно на работната атмосфера, в която откривам певиците. Ретро внушението се подсилва от милитъри модела на роклите - тип униформа, и е чудесно подкрепено от стила на прическите и грима. Кафявото във всичките си нюанси носи аристократизъм, сдържаност и стил.

Депутат Снежана Дукова „пипвам“ на работното място - в залата на парламента. Яркожълтия нюанс на избраната риза говори за оптимизъм и креативност, но основно в артистичните среди, към които г- жа Дукова определено не принадлежи.
В същото време обаче жълтото е любим избор на хора с лидерска нагласа, властта и харизмата са вплетени в него. Персони, избиращи тоалет в този цвят, обичат да им се възхищават, обичат да спорят и имат висока самооценка. Вероятно тук трябва да открием оправданието за избора на г- жа депутатката.

Зървам втората част от аутфита и току да изтананикам „синьо елече Ирина облече“- ако си спомняте популярната песен, но творението от плетено трико в млечен беж и черно, наметнато върху артистичния нюанс на ризата, спира прибързаните ми певчески възгласи. Дреха като тази би била евентуален подходящ завършек за тоалет от дълга трикотажна рокля в стил гръндж или в най-добрия случай като елемент от домашния аутфит, така че не разбирам присъствието й на работно място като Народното събрание.
Бързам да отбележа, че жълтото е цветът, който най-трудно се асимилира от окото, поради което използването му в големи количества води до усещане за пренасищане, така че -внимавайте блондинки!

Министър Бъчварова, която тези дни е „на амбразурата“ на народното недоволство, се е подготвила изключително добре, поне в цветово отношение. Семплият, но едновременно с това много стилен ансамбъл в стоманеносив нюанс е подходящ избор за ситуации, в които трябва да внушим доверие и да покажем сила и аналитичност на мисълта.

Лекият подтон на синьо, който изплува от дълбините на министерския аутфит, допълнително подсилва претенциите за надеждност.
Сивият цвят дава свобода и успокоение, облича се при нервно изтощение, каквото без съмнение е обхванало напоследък вътрешния ни министър.

Ива Екимова е посегнала към храброто внушение на синия цвят на риза в артистична кройка. Като дама с кариера в пиар комуникациите тя явно добре разбира силата и посланията на нюансите на този за съжаление рядко ползван дори и в бизнес средите нюанс.

Синьото е мистичен цвят, не случайно участва като елемент в много амулети - синьо мънисто ни пази от уроки, то е любим цвят на личности с идеалистична нагласа, леко откъснати от реалността и прагматизма. Лазурните оттенъци са добри за здравето, успокояват и са много подходящи в ситуации на стрес и изтощителна умствена дейност. Увереност в уменията и отговорно отношение внушават тъмните оттенъци на цвета, докато светлите нюанси носят повече свобода и въздушност в общуването.
Любимата риза на блондинката е в кройка, подходяща за дами, които не желаят да поставят акцент в областта на талията, а в случай като този - на фината снага на г-ца Екимова няма конкретно приложение.

Семплият грим в тенденцията „грим като без грим“ допълнително подсилва свежото и чисто излъчване на общия стайлинг. Избраният нюанс на светлосиньо говори за спокойствие и консерватизъм, с които е време да ни изненада дамата от средите на комуникациите.

Коментари

Задължително поле