Оцеляла в „Батаклан” в Париж: Лежах в кръвта на убитите и се преструвах на мъртва

22-годишно момиче, оцеляло в касапницата в концертната зала „Батаклан” в Париж, разказа за преживяното в страховит пост във Facebook, съобщава "Нова телевизия".

“Не допускаш, че някога може да ти се случи нещо подобно. В началото на концерта атмосферата беше толкова весела, всички танцуваха и се усмихваха”, пише Изобел Боудъри.

И продължава: „Първите изстрели тълпата помисли за част от шоуто. Секунди по-късно обаче се сблъскахме с ужасяващата истина. Това не беше просто терористична атака, това беше касапница. Десетки хора бяха застреляни пред очите ми. Подът се превърна в басейн, пълен с кръв. Залата изпълниха крясъците и плача на млади мъже, които държаха в ръце труповете на приятелките си”.

Заобиколена от мъртви тела, Изобел лежала на пода и се преструвала на мъртва в продължение на около час.

„Задържах дъха си, опитвах се да не мърдам, да не плача, да не привличам по никакъв начин вниманието на терористите върху себе си. Докато лежах в локвите от кръвта на непознати, виждах лицата на любимите си хора и мислено им казвах, че ги обичам. Молех се, независимо от това, което ще се случи с мен, те да запазят вярата си в доброто”, пише още Изобел.

Тя споделя, че образите на „онези мъже, които кръжаха около нас като лешояди”, ще я преследват до края на живота й.

„Очаквах всеки момент някой да каже, че това е било просто един кошмар”, пише момичето.

„Толкова много съжалявам за жертвите. Сега зависи от нас да бъдем по-добри хора, да живеем живота, за който всички жертви на тероризма са мечтали, но никога няма да имат. Почивайте в мир, ангели! Вие никога няма да бъдете забравени”, завършва емоционалното си послание младото момиче.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят