1 млрд. евро за повече работни места и социални услуги

С 1 млрд. евро ресурс ще разполага България за разкриването на работни места и създаването на нови социални услуги. Това е предвидено в новата Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси"   .

Нивото на заетите в България да се увеличи с над 10%, а бедните да намалеят с 260 хил. души, са основните цели на оперативната програма до 2020 г.

Новата Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" бе официално представена от вицепремиера Ивайло Калфин на 17 ноември.

Събитието се организира от вестниците "Труд" и "24 часа" в партньорство с най-голямата работодателска организация КРИБ  (виж тук специалното приложение по темата).

Дискусията е част от кампанията "Деветте пътя към еврофондовете 2014-2020", чиято цел е да скъси пътя на европейското финансиране за българския бизнес.

Новата ОП "Развитие на човешките ресурси" ще финансира проекти, по които има две големи групи бенефициенти - бизнеса и общините. Затова на форума присъстваха и кметовете на повечето големи градове в България. Това е първата групова изява на новоизбраните кметове след последните местни избори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика