Николета Лозанова към Филип Плейн: Благодаря ти за невероятната нощ

Гърция взема мерки срещу коронавируса, изтегля гражданите си от Италия

Появи се Ябълковият човек

Италианският премиер Джузепе Конте обвини ръководството на болница за разпространението на коронавируса в страната

Затварят пътя през Широка лъка в неделя заради кукерския фестивал

Отложиха световното първенство по тенис заради коронавируса

Проф. Петко Салчев е единственият кандидат за управител на НЗОК

Горя къща в Павликенско Огнеборци от Великотърновска област са се отзовали на 18 произшествия заради бурния вятър

Разбиха нарколаборатория край Дупница (СНИМКИ)

Руска компания се включва в изграждането на „Турски поток“ в България

Новите жилища в Пловдив с рекорден ръст на цените

Започна учението за реакция при коронавирус на Летище София (СНИМКИ)

Кметът на Перник: С около 2 метра се е повишило нивото на язовир „Студена“ през февруари

Трима души са изолирани в Пловдив след престой в Италия Пробите им за коронавирус пътуват към София

Последна почит към двигателя V8 с обем 6,75 л Завинаги си отива най-дълго произвежданият „осмак“ с 530 конски сили и 1100 Нм

Фандъкова поиска по-високо заплащане за социалните работници

Повишение на заплщането на социалните работници, които работят в центровете за настаняване от семеен тип поиска кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя участва в  дискусия за новата оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, част от националната кампания „Деветте пътя към еврофондовете 2014-2020“, организирана от вестниците „Труд“ и „24 часа“ в партньорство с най-голямата работодателска организация КРИБ.  (виж тук специалното приложение по темата)

Фандъкова обясни, че един от проектите на общината, който се финансира от старата оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, в София се изграждат такива центрове. Общината е поела важна национална задача, защото в тези къщички се настаняват деца с тежки увреждания от цялата страна. Девет от къщичките вече са готови и в тях живеят такива деца.

Фандъкова призна, че по нейно нареждане откриването на другите такива центрове е било забавено, тъй като има проблем в намирането на социални работици, които да се грижат за тези деца заради ниското заплащане. Фандъкова подчерта, че това е общ проблем на общините, социалното министерство и държавата, на което трябва да бъде намерено решение. 

(виж тук презентация на програмата) 

По старата оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ Столична община е получила финансиране за 8 проекта, а по новата вече 21 столични района са сключили договори по програмите, които осигуряват асистенти на хора с увреждания. 

„Много е важно всички общини и бизнесът да използваме финансовия ресурс на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, която дава възможност да се инвестира в кадри. Като възложители често качеството на изпълнение на различните услуги и обекти не е на нужното ниво, а то зависи от кадрите, ако те не са подготвени“, каза Фандъкова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.