Присъедини се към Andrews/ Gentleman's Club

Да бъдеш джентълмен днес, не означава само аристократичен произход . Джентълменът притежава качества, с които показва на околните уважение и ги кара да се чувстват комфортно: безупречно възпитание, учтивост, чувство за чест, смелост, щедрост, образованост, галантност.

Отношението към дамите, кавалерството и галантното поведение са важна част от кодекса на джентълмена и тези правила се запазват във вековете като символ на рицарството.

Ето как изглежда вечерта на една дама в компанията на джентълмен:

Мъжът джентълмен е този, който поема инициативата и когато покани дама на вечеря, той поема организацията. Джентълменът прави резервацията за ресторанта - това е нещо просто, но важно, защото показва инициативност и планиране.

На срещата с нея той винаги идва точно навреме. Трафикът не е извинение за закъснението.

Истинският мъж планира добре времето си предварително и не я кара да чака.

Джентълменът знае как да прави комплименти, без да прекалява с ласкателствата, затова отбелязва искрено колко добре изглежда тя.

Ако я вземе с кола, отваря вратата и помага да слезе. Ако вали, той предвидливо е взел чадър, за да я предпази, а ако е студено - с готовност преотстъпва своята връхна дреха.

При настаняването в ресторанта той придърпва стола на дамата, за да седне, като избира най-комфортното място – с лице към останалите. Сяда, след като тя е седнала.

Джентълменът умее да води разговор, може да говори по различни теми, като избягва политиката, религията и расовите различия. Той е и добър слушател и слуша събеседничката си търпеливо, с внимание и интерес.

Ако по време на вечерята се присъединят други хора – близки или приятели, джентълменът е любезен с всички, дори с тези, които не харесва. Усмихва се и избягва саркастичните забележки и коментари.

Джентълменът никога не повишава тон и не се смее силно на обществени места.

Той привлича вниманието със силен характер и уместни разговори.

В ресторанта не поделя храната на своята дама - ако иска да опита от нейното ястие, поръчва още една порция.

Джентълменът не се държи грубо и неуважително към сервитьорите и обслужващия персонал.

Презрителното отношение показва липса на възпитание и лош вкус. Той се държи с тях точно по същия начин, по който с всички останали. Защото един от основните принципи на джентълмена е да се отнася към околните така, както би искал да се отнасят към него.

Накрая на вечерта джентълменът плаща сметката и не очаква нищо в замяна.

Прави го с усмивка, възможно най-дискретно и не коментира сумата.

На излизане от ресторанта помага да си облече връхната дреха.

Изпраща я до вкъщи или до колата, за да е сигурен, че е в безопасност, или поръчва такси, като след това се обажда, за да е сигурен, че е стигнала до дома си.

На следващия ден се обажда, за да благодари за приятното преживяване.

Следва продължение за каузата Andrews/ Gentleman's Club на 21 ноември, събота.

В желанието си да разпространи тези идеали, Andrews/ създава виртуалната общност Andrews/ Gentleman's Club – кауза, отворена за всеки, който споделя ценностите на джентълменството и вярва в рицарските добродетели.
Мъжката модна марка организира в своите магазини Andrews/ Gentleman's Weekend на 20, 21 и 22 ноември и всички, които желаят да се присъединят към Andrews/ Gentleman's Club, могат да ползват специални ценови предложения от минус 20%.

Коментари

Задължително поле