"Лечебна" марихуана докара присъди на майка и син

Майка и син от шуменското село Троица бяха осъдени за производство и държане на голямо количество марихуана. Нерми Х. /21г./ и Севджан Х. /54г./ признали вината си и сключиха споразумение за условни наказания, които са одобрени от окръжния съд в Шумен. Майката е наказана с 3 г. затвор при 5-годишен изпитателен срок, а синът на 2 г. решетки при 4-годишно отлагане.

Отнетата от дома им суха маса е 17,711 кг. на обща стойност 107 506 лв. Находището беше открито през март тази година и тогава фамилията беше категорична, че канабисът им е нужен за лечение. Майката страдала от заболяване, съпроводено със силни болки и дори представили епикриза. Вероятно в хода на разследването са решили да признаят, че са се трудили и с комерсиална цел.

Наркотревата с добро качество ще бъде унищожена. Две механични машинки за свиване на цигари, открити в къщата им, се отнемат в полза на държавата. Освен това двамата трябва да платят общо към 600 лв. деловодни разноски.

При акция шуменската полицията откри в жилището им пет торби, пълни само със сухи глави от растението. Освен това в къщата съхнели още 20 стръка, всеки по 1,80 м. Тогава фамилията беше задържана за едно денонощие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право