Слагайте коланите и отзад. Моля ви!

По време на лекцията за безопасното шофиране с Dacia на пистата край Букурещ рали шампионът Димитър Илиев потресе всички присъстващи с клипче, показващо какво се случва при челен удар с 60 км/ч на пътуващите отзад в катастрофиралата кола, без да са сложили колани. Резултатът е смразяващ: манекените (в случая) са с множество травми несъвместими с живота, но освен това от силата на удара в гърба на шофьорската седалка водачът на автомобила е със счупен на три места гръбнак и също при този случай с краш теста умира.

За жалост, подобна ситуация с неслагане на коланите на пътуващите отзад се случи реално на магистрала “Тракия”, когато беемве се удари с висока скорост. След инцидента седящите отпред мъже бяха напълно невридими, а возещите се отзад жени загинаха на място. Сещате се каква е причината, нали?

Димитър Илиев освен това напомни и факта, че повечето хора у нас позволяват на децата си не само да не седят в специални детски столчета, особено при каране до детската градина или училището, а дори и да подскачат необезпокоявано в салона. В такива случаи и при лек удар това може да се окаже пагубно за подрастващите. За това рали шампионът и списание “Авто Труд” ви умолява: Слагайте предпазните колани и отзад!

В броя освен съветите за безопасно шофиране може да се запознаете с това как се държи на магистрала “Струма” новото поколение на BMW Серия 7, да “посетите” най-голямото тунинг шоу в света SEMA, да разберете кои са 10-те най-подходящи коли за млади шофьори и т.н.

Приятно четене!

Георги Луканов,

отговорен редактор

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили