Разкриват 4000 нови работни места в заводи за 100 млн. евро край Пловдив

Над 4000 нови работни места ще бъдат разкрити в следващите 18 месеца само в големите предприятия за 100 млн. евро, които се строят в момента край Пловдив в индустриалната зона край село Радиново. Новината съобщи зам.-кметът на града под тепетата Стефан Стоянов по време на кръгла маса на тема "Бизнесът, институциите и образованието в подкрепа на младежката заетост". Племенникът на президента Петър Стоянов допълни, че първите 1800 нови работни места ще са факт още този месец с пускането на завода на американския концерн "Сенсата" за производство на сензори.

По време на форума в Пловдив бяха отчетени и резултатите от инициативата "Алианс за младежта", чието начало бе поставено през 2013 г. За периода септември 2014 - септември 2015 г. пионерите на инициативата от концерна "Нестле България" и 28 негови партньорски компании са осигурили работа на 3229 млади хора под 29 години.

"153 от тях започнаха работа в двата ни завода - в София и Варна, а това са 10% от персонала ни", коментира Аделина Костова, директор "Човешки ресурси" в "Нестле България". "Пловдив е вторият български град след София, където се разширява инициативата "Алианс за младежта", която през 2013 г. стартира под мотото "Нестле" се нуждае от младите!". През 2014 г. с нея се ангажираха и нашите бизнес партньори, които помогнаха в това пътешествие в борбата с младежката безработица и в търсене на млади хора, жадни за реализация и работа", заяви изпълнителният директор на "Нестле България" Хуан Карлос Пералехо пред студентите от Университета по хранителни технологии, домакин на форума.

"Пловдив има 9 университета и 40 000 студенти и инициативата "Алианс за младежта" намира продължение на правилния адрес", коментира зам.-кметът Стефан Стоянов.

Коментари

Задължително поле