Една четвърт от мъжете във Великобритания имали месечен цикъл

Една четвърт от британските мъже са убедени, че имат месечен цикъл, подобен на менструацията при жените и в тези дни те са особено раздразнителни, страдат от крампи и се държат неадекватно, пише в. "Дейли мейл".

Сред другите симптоми, от които се оплакват британците, са умора, ненаситен апетит и изблици на ярост.

Проучването било поръчано от сайта Ваучърклауд и обхванало 2412 души, половината от които били мъже. 60 процента от запитаните дами били уверени, че техните партньори също имали "онези ужасни дни" през месеца. 43 на сто от респондентките доверили, че оказвали специална подкрепа на своите половинки от мъжки пол да преодолеят своя "мъжки цикъл".

В подобни състояния британските мъже се чувствали "подути" и нежните им половинки трябвало да пристъпват край тях "като върху яйца".

Британците, които били уверени, че имат свои месечни цикли, харчели в дните си на неразположение допълнителни 81 британски лири за деликатеси.

Доктор Джед Даймънд, автор на книгата "Раздразнителният мъж", е убеден, че и представителите на силния пол имат своя месечен цикъл.

"Хората погрешно си мислят, че жените са водени от хормоните, докато мъжете са подтиквани от логиката и разума. Но мъжете също са под влияние на свои хормонални цикли, които се отразяват на тяхната енергия, раздразнителност и желание за секс".

Много учени поддържат мнението, че мъжките хормони също се влияят от цикъла на Луната. През 50-те години на миналия век датският учен Алън Ерслев събра проби от мъжка урина и установи, че хормоналните нива на мъжете се покачват съобразно лунния цикъл. През този период се наблюдават и колебания в растежа на брадите им.

Коментари

Задължително поле