Кметът на Малко Търново, който залови бежанци по време на лов: Накъдето тръгнеш в гората, препъваш се в мигранти

Кметът на Малко Търново Илиян Янчев е заловил бежанци, докато бил на лов за глигани. Заедно с него бил и директорът на Природен парк „Странджа” инж. Димо Димов. В ловно поле „Изсипаната нива” , в местността Моряне между селата Звездец и Евренозово, те се натъкнали на 13 мигранти- сред които имало жени и деца.

Малко по- късно залавят втора група от още 43-ма млади мъже, които според тях са били авганистанци. Веднага са сигнализирали за "находката си" на граничарите, които прибрали бежанците.

"Видяхме ги още на първата пусия. първата група беше от 13 души, втората от 43- все млади мъже. Казаха, че не са сирийци, разказа пред "Труд" Илиян Янчев. - Гората е пълна. Тръгваш и буквално се препъваш в бежанци...Има и друг проблем. Цяла странджа се е превърнала в склад за вторични суровини. Навсякъде има кутии от "Редбул", спални чували, бутилки от минерални води..."

В крайна сметка ловният ден приключил за него успешно. Янчев отстрелял 150-килограмов глиган и то с един изстрел, разказаха местни жители. "Верно е, така беше", с гордост потвърди градоначалникът, който се слави като отличен авджия.

Общинският съветник Георги Манев, който е концесионер на тамошното ловно поле разказа, че през района "Осман баир" минава каналът ва мигрантите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини