Каним Китай в „София Тех Парк“

Българското правителство покани китайски инвеститори да развиват дейност в "София Тех Парк" и в логичистен хъб в Пловдив. Това стана по време на Петия икономически форум "Китай и страните от Централна и Източна Европа" в Суджоу, съпътстващ срещата на правителствените лидери на Инициативата 16+1, в която участва и българският премиер Бойко Борисов. Той е придружаван от делегация, включваща седем министри.

Икономическият министър Божидар Лукарски представи и икономическата зона край Божурище, която е с площ от 27 млн. квадратни метра и е насочена към логистика и услуги.

Земеделският министър Десислава Танева съобщи, че до два месеца китайски инвеститор ще започне изграждането на най-големите предприятия за преработка на фуражи в България на териорията на област Добрич. По думите й интересът за инвестиции на Китай в страната ни през последните години се увеличава. "Има още няколко инвеститора, които работят с предварителни проучвания за изграждане на производствени мощности за фуражи”, допълни тя.

Регионалният министър Лиляна Павлова и транспортният Ивайло Московски представиха пред китайските бизнесмени всички основни транспортни и пътни проекти, за които търсим външно финансиране - довършването на магистрала „Хемус“, тунела под Шипка, магистралите до Калотина и Видин, жп линии и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика