Винетките без компенсации от АПИ

Тръмп: Над 2 млн. американци можеха да загинат от COVID-19, ако не бяхме въвели мерки

102-годишна италианка се излекува от коронавируса

Махалите изригват с COVID-19 до седмици Без контрол плячкосват контейнерите по градовете

Как при напускане на работа да получа най-много заплати

Двама студенти по медицина са доброволци в областната болница

Красимир Вълчев: Децата учат повече откакто се обучават в електронна среда

Онлайн търговците търсят нови складове

5000 лв. ще е глобата за излизане без маска

Банките финансират 73% от цената на жилищата Вноските по заемите не трябва да надхвърлят 30-40% от доходите

Старши сержант с коронавирус е интубиран в пловдивска болница

Гърците ще празнуват Великден вкъщи

Доц. Атанас Мангъров: Нямам търговски интереси от масовия скрининг за COVID-19

Касабов на нова онлайн среща с УЕФА

По улиците на Ню Йорк бяха разположени мобилни морги

Депутатите избраха Фискалния съвет, Борис Грозданов е неговият председател

На днешното си пленарно заседание Народното събрание подложи на гласуванe и избра председател и членове на Фискалния съвет, съобщи „Фокус” .

Фискалният съвет е новосъздаден независим консултативен орган по въпросите на фискалното управление. Неговата цел е да осъществява независимо наблюдение и анализ на бюджетната рамка за поддържане на устойчиви публични финанси. Той се състои от четирима членове и председател с 6-годишен мандат.

Издигнатите кандидатури за членове на съвета бяха общо 7. Член на фискалния съвет стана Борис Грозданов, чиято кандидатура бе издигната от ПП ГЕРБ. Той получи 159 гласа „за” и 2 гласа „против”. НС прие кандидатурата и на Григорий Вазов, който бе издигнат от ПФ и получи 132 гласа „за, 5 гласа „против” и 14 – „въздържал се”. За член на съвета бе избрана и Дора Андреева, която бе издигната от ПП на БДЦ и събра 101 гласа „за”, и само 1 глас „против”. Кандидатурата на ПП на Реформаторския блок – Любомир Дацов също бе избран за член на Фискалния съвет, събирайки 141 гласа „за”, 0- „против” и 2 – „въздържал се”. Кандидатът на ПП ДПС Юнал Тасим също бе избран за член на съвета. Той получи 113 гласа „за”, 7 – „против” и 18 – „въздържал се”. НС отхвърли кандидатурите на Димитър Иванов и Георги Ганев, които не успяха да съберат достатъчен брой гласове. След като определи членовете на Фискалния съвет, НС премина и към избора на негов председател. След гласуване, за председател на съвета бе избран кандидатът на ГЕРБ Борис Грозданов, който поучи 119 гласа „за”, 0 гласа „против” и 8 гласа „въздържал се”. Новоизбраните председател и членове положиха клетва в НС.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.