Кабрио за всички сезони

Георги Луканов

Evoque трудно се обръща, има специално предно стъкло

Land Rover представи Range Rover Evoque като кабриолет. Кросоувърът ще направи публичен дебют на салона в Лос Анджелис, като продажбите на автомобила трябва да започнат следващато лято именно в Америка на цена от 50 000 долара. Иначе откритият модел ще бъде на разположение за закупуване в 170 страни.
„Range Rover Evoque Convertible е превозно средство за всички сезони.

Отличителният дизайн и техника от световна класа добавя ново измерение към семейството на Range Rover“, горд е Гери Макгавърн, директор на дизайнерите в британската компания.

Световният пазар на SUV се очаква да нарасне с 20 на сто през следващите пет години и Evoque Convertible ще играе ключова роля в поддържането на успеха на 45-годишната история на Range Rover, който с този кабриолет дава началото на изцяло нов сектор на джипове, смятат англичаните.

Концептът на кросоувъра Range Rover с открит покрив бе показан за първи път преди три години. Новият автомобил е базиран на стандартния вариант Evoque. Металният покрив на модела е отстъпил място на платнен гюрук, който се управлява от електрически механизъм. В зависимост от посоката на движение на тавана той се прибира или вади за съответно 18 и 21 секунди, като това може да се случва до скорост от 50 км/ч. Сгъването и разтварянето на мекия гюрук се извършва чрез бутон на централната конзола.

За комфортното пътуване без покрив кабриолетът е оборудван със специално предно стъкло.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили