Фитнес за мозъка?

С ерата на компютрите и Интернет, драматично се промени социалния и професионален живот. Все повече информация ни залива с огромна скорост и трябва да бъде обработена. След петдесетата годишнина обаче, поемането на нова информация е значително забавено. Проблемите се решават по-бавно, предметите се откриват по-трудно, особено ако времето притиска или чакат няколко задачи едновременно.

С около 100 билиона нервни клетки и още повече връзки между тях, мозъкът е най-съвършеното чудо на природата. Възможно ли е „естественото” възрастовообусловено отслабване на мозъчните функции да бъде забавено с лекарства?

Медикаментите срещу деменция са изключени при здрави хора заради наличието на много странични ефекти. Но за безспорно най-добре проучвания Гинкго Билоба медикамент – ТЕБОКАН Форте®, разполагаме с данни от клинични проучвания върху здрави хора над 45 години, които прекарват повече от 50% от времето си пред компютър. След 8 седмичен прием на ТЕБОКАН Форте®, субективното усещане за стрес намалява с 16%, докато в контролната група се покачва със 17%. Подобрява се концентрацията, правят се по-малко грешки при тестове, подобрява се значително представянето на работното място. В края на проучването, приемащите ТЕБОКАН Форте® участници са много по-резистентни на стрес.

Митохондриалната протекция и намаленото депозиране на белтъчни компоненти в мозъка са механизмите за този положителен ефект на ТЕБОКАН Форте® върху концентрацията, работоспособността и резистентността на стрес при здрави хора с динамични професии или подложени на екстремни умствени натоварвания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве