Шампионът прибра 38 млн. долара

Доналд Тръмп пристигна в Хелзинки

Кооперация се запали в Шумен

Земетресение с магнитуд 5 по Рихтер в Япония Няма опасност от цунами

Очаква ни най-голямото лунно затъмнение за този век

Чумата донесли бежанци от Турция В страната вече са умъртвени близо 4000 овце и кози

Протест на жители на пернишки квартал блокира пътя Перник-Радомир-Кюстендил

Ново огнище на птичи грип в добричкото село Миладиновци

Карловка осъди „Свидетели на Йехова“ Сгрешена кметска заповед бави събарянето на незаконна постройка на сектата

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 16 юли 2018

Бежанските центрове в страната трябва да бъдат закрити, защото в тях няма много хора, а издръжката им е голяма, смята Джамбазки

20 години по-късно: Франция отново е световен шампион!

Никос Кодзиас: Споразумението за името Северна Македония ще получи зелена светлина от гръцкия парламент

Губим 30 години заради обжалвания 80% от поръчките се оспорват и затова изпълнението на обектите закъснява

Над 300 са заболелите от кърлежи Увеличават се инфекциите от кръвопиещи насекоми

Фитнес за мозъка?

С ерата на компютрите и Интернет, драматично се промени социалния и професионален живот. Все повече информация ни залива с огромна скорост и трябва да бъде обработена. След петдесетата годишнина обаче, поемането на нова информация е значително забавено. Проблемите се решават по-бавно, предметите се откриват по-трудно, особено ако времето притиска или чакат няколко задачи едновременно.

С около 100 билиона нервни клетки и още повече връзки между тях, мозъкът е най-съвършеното чудо на природата. Възможно ли е „естественото” възрастовообусловено отслабване на мозъчните функции да бъде забавено с лекарства?

Медикаментите срещу деменция са изключени при здрави хора заради наличието на много странични ефекти. Но за безспорно най-добре проучвания Гинкго Билоба медикамент – ТЕБОКАН Форте®, разполагаме с данни от клинични проучвания върху здрави хора над 45 години, които прекарват повече от 50% от времето си пред компютър. След 8 седмичен прием на ТЕБОКАН Форте®, субективното усещане за стрес намалява с 16%, докато в контролната група се покачва със 17%. Подобрява се концентрацията, правят се по-малко грешки при тестове, подобрява се значително представянето на работното място. В края на проучването, приемащите ТЕБОКАН Форте® участници са много по-резистентни на стрес.

Митохондриалната протекция и намаленото депозиране на белтъчни компоненти в мозъка са механизмите за този положителен ефект на ТЕБОКАН Форте® върху концентрацията, работоспособността и резистентността на стрес при здрави хора с динамични професии или подложени на екстремни умствени натоварвания.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.