Захариева: Отношенията между България и Русия са добри

Диляна Попова: С Асен сме заедно

За две години санираха или довършват работата по 49 блока в Сливен

3 години затвор за мъж, наръгал съквартирант в корема

Шефът на АПИ Георги Терзийски се срещна с кметовете на Бистрица и Панчарево

Втори фалстарт на дело за удавено в басейн момиче

Нов данък „нощувка“ за стаите за гости

40 минути след нагъл грабеж над младежи полицията задържа извършителя

Фандъкова за тол системата: От месеци водим тежки преговори с АПИ, хората няма да плащат

Стотици отдадоха почит на Апостола в Шумен

Съд спря строителството на висока сграда на метри от варненския плаж

Зам.-министърът на земеделието Чавдар Маринов: Над 25% от заетите в област Велико Търново работят в сферата на земеделието Пред над 200 стопани от региона експерти разясниха бъдещето на Общата селскостопанска политика

Слави Трифонов: Дистанцията между политическата класа и избирателите се е задълбочила до нетърпимост

Антики в кашони и амбалажна хартия откриха в офис на Васил Божков (СНИМКИ)

Кобрата: Ще изляза на българска песен срещу Джошуа

Торта от боб се състезава с бут, пълнен с фасул

Торта от боб се конкурира с агнешки бут, пълнен с фасул за празника на Смилян. 20 ястия мериха сили в кулинарната надпревара. Журито отличи на първо място две ястия като най- оригинални, вкусни и красиви. Призът си поделиха Малинка Гавазова с плато „Бобено изкушение“ от пълнени с фасул тикви. На публиката най-много се харесаха платото от пълнен с фасул агнешки бут, пълнени с боб запечени картофи, паниран фасул и др.

Второто място получи Магдалена Ловчалиева за гювечето си с печен фасул с бекон, а трето – Емилия Макова, за пълнени хлебчета ала “Макдоналдс” с фасул и бекон. Сред изложените вкуснотии имаше кулинарни приключения като пастет от фасул, фунийки, пълнени с фасул, и торта от боб.

Фасул чорба за 2500 гости беше приготвена за тържеството вчера. Местните дариха фасул, за да нагостят придошлите туристи, които тази година са повече от всякога. По традиция за 13-и път в родопското село мощно гръмна черният барут от фасуленото черешово топче на смилянския Боримечка – Митко Кокаларов. Опашка се изви пред музея на фасула, за да залепи зрънце на огромното пано, с което Смилян се готви вече 9-а година да кандидатства за “Гинес”. Празникът продължи със състезание по планинско бягане, родопска музика, скечове и изпълнения на самодейци, посветени на фасула.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.