Системата спъва лечението на психично болните 70% от легловата база трябва да се преструктурира

Трима задържани при полицейска операция в КАТ Габрово

Хърватската икономика отбелязала 10% ръст заради футбола

Сменяме касовите апарати до март 2019 г. Около 200 хил. търговци ще трябва да купят нови устройства

Излъчен е победител в конкурса за тикет система на София

САЩ евакуират стотици „бели каски“ от югозападна Сирия

Главният архитект на София Здравко Здравков: Никой няма резервирано паркомясто в центъра Предстои преобразяване около храма „Св. Александър Невски“, при Центална гара и в бункера на мавзолея

Лютеницата в детските градини по стандарт

ВСС търси европейски опит за противодействие на атаки през медиите

Армията търси гвардейци Ръстът да е до 185 см

Либия не иска мигрантски центрове на своя територия ЕС няма да ни изкуши с пари, каза премиерът Ал Сарадж

Туркиня и децата й са изчезнали на гръцко-турската граница при река Марица

Постоянният представител на Русия в ЕС: Гърция изгони руските дипломати под действието на външен импулс

Мишел Барние: Може да не се стигне до споразумение за Брекзит

„Еърбъс“ показа соларен дрон

Торта от боб се състезава с бут, пълнен с фасул

Торта от боб се конкурира с агнешки бут, пълнен с фасул за празника на Смилян. 20 ястия мериха сили в кулинарната надпревара. Журито отличи на първо място две ястия като най- оригинални, вкусни и красиви. Призът си поделиха Малинка Гавазова с плато „Бобено изкушение“ от пълнени с фасул тикви. На публиката най-много се харесаха платото от пълнен с фасул агнешки бут, пълнени с боб запечени картофи, паниран фасул и др.

Второто място получи Магдалена Ловчалиева за гювечето си с печен фасул с бекон, а трето – Емилия Макова, за пълнени хлебчета ала “Макдоналдс” с фасул и бекон. Сред изложените вкуснотии имаше кулинарни приключения като пастет от фасул, фунийки, пълнени с фасул, и торта от боб.

Фасул чорба за 2500 гости беше приготвена за тържеството вчера. Местните дариха фасул, за да нагостят придошлите туристи, които тази година са повече от всякога. По традиция за 13-и път в родопското село мощно гръмна черният барут от фасуленото черешово топче на смилянския Боримечка – Митко Кокаларов. Опашка се изви пред музея на фасула, за да залепи зрънце на огромното пано, с което Смилян се готви вече 9-а година да кандидатства за “Гинес”. Празникът продължи със състезание по планинско бягане, родопска музика, скечове и изпълнения на самодейци, посветени на фасула.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.