Разбиха склад за контрабандни цигари в ромско гето в Русе

Склад за контрабандни цигари беше разбит в ромския кв. "Селеметя" при съвместна операция на Митница Русе и Регионална дирекция "Гранична полиция". Иззети са общо 3500 кутии цигари от марката "Gold Mount" без български акцизен бандерол, съобщиха от митницата в крайдунавския град.

Три мастербокса с 1500 кутии цигари са открити в една от стаите на къщата, а други 4 кашона 2000 кутии били укрити в гаража към имота. Всички кашони били допълнително опаковани в черни найлонови чували, за да не се забелязва какво има вътре.

Случаят се изяснява от разследващ митнически инспектор по започналото досъдебно производство. Иззетите контрабандни стоки се изчисляват за на над 26 000 лв. по цени на съдопроизводството.

Къщи в ромското гето "Селеметя", "Трите гълъба" в кв. Средна кула, край кооперативния пазар в Русе и по кръчми и магазини в близките села из региона са най-честите явки за контрабандни цигари. Нелегални търговци наемат частни гаражи, които превръщат също в депа за парипоси без акцизни бандероли. Те са и най-честите обекти, които се разбиват периодично при акции на мобилни митнически екипи и полиция.

Контрабандните цигари пристигат от Гърция, Украйна, Молдова или Сърбия, където акцизната ставка е по-ниска. Напоследък българските марки без бандерол изчезват заради засиления контрол по външните граници на ЕС срещу фиктивния износ. Предлагат се предимно "Корсар", "Джин Линг", „Ruby Super Slims”, имитации на спрени американски марки, произведени в Третия свят, Китай и по кораби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право