„Левски“ победи „Славия“ за втори път поред

“Левски“ сломи „Славия“ с 2:0 на стадион „Георги Аспарухов“ и си върна първото място в класирането. „Сините“ отново водят с 3 точки пред „Лудогорец“ и „Литекс“. За лидера следват три поредни тежки гостувания - на „Берое“ и „Ботев“ в „А“ група и на ловешкия тим за Купата на България.

„Левски“ постигна втора поредна победа над „Славия“, след като миналия сезон страда в серия от три последователни загуби. През септември „сините“ спечелиха с 1:0 на стадиона в „Овча купел“.

И сега „белите“ се дадоха трудно, стана здрав мач. И двата отбора заложиха на стръвна преса, но рядко отправяха опасни удари. В 15-ата минута Роман Прохазка за пореден път заби важен гол за „Левски“. С изпипан шут от над 20 метра словакът прати в мрежата отбита топка. Халфът стана еднолично стрелец №1 на „Левски“ в „А“ група с 5 попадения, като изпревари Божидар Краев (4).

В 38-ата минута „Славия“ искаше дузпа, след като Йордан Милиев перна с ръка Емил Стоев при опит да отнеме топката. В 41-вата Мигел Бедоя даде перфектен пас към Джереми де Нойер, който удвои резултата. Дошлият през лятото холандски полузащитник вкара първи гол за „сините“ в „А“ група.

След почивката „Левски“ удържа аванса си, въпреки че гостите имаха изгодни ситуации и не се предадоха. Но и домакините имаха шансове да постигнат класически успех в единственото столично дерби в елита. В крайна сметка лидерът спечели заслужена победа, защото създаде повече опасности пред вратата на противника и налиташе устремно за трите точки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ