Главният прокурор пак иска имунитета на Волен Сидеров

„Каквото за всички, такова и за народните представители“, коментира Сотир Цацаров.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров може отново да се раздели с депутатския си имунитет. Вчера главният прокурор Сотир Цацаров внесе две искания за това в Народното събрание, защото националистът хулиганствал в Батак и в столицата.

Инцидентът в Батак е от 17 май 2011 г. . По това време в града се провеждал празничен концерт в памет на баташките мъченици. Заради това общината забранила политическите прояви. „Атака“ имала разрешение за митинг, но след 18 ч. Въпреки това в 13 ч Сидеров прекъснал концерта, докато на сцената бил мажоретен състав от деца. „Започнал да блъска децата и изтръгнал кабелите на озвучителна система. С цел опазване на децата, както и на гражданите и гостите, празничната програма прекъснала“, се сочи в искането на главния прокурор.

Второто престъпление, за което се иска сваляне на депутатската защита на Сидеров, е от 21 май 2013 г. Тогава той се сдърпал с журналист от СКАТ до Народното събрание, обиждал го и го заплашвал. Хванал ръцете му и бутал микрофона му, а когато се намесил полицай - блъснал и обиждал и него.

„По всички случаи, по които е поискано сваляне на имунитет, прокуратурата ще успее да постигне осъдителна присъда. Каквото за всички, такова и за народните представители“, коментира вчера Цацаров.

За последния месец и половина имунитетът на Сидеров бе свален още два пъти. Веднъж заради акцията в клекшопа на ул. „Г.С. Раковски“, при който Сидеров твърдеше, че спира продажбата на контрабандни цигари и дрога, и втория път - за нахлуването в НАТФИЗ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право